Porsche, protocol cu Universitatea Politehnica Timișoara

politehnica timisoara protocol cu porche
timisoara capitala 2023 gif card de energie dacus 1000x100

Porsche Engineering a semnat un acord de cooperare cu Universitatea Politehnica Timișoara.

Scopul comun al colaborării este acela de a contribui la consolidarea educației în domeniul software engineering și de a susține dezvoltarea viitoarei generații de profesioniști.

Prin acest parteneriat, compania pune în evidență și mai mult planurile sale de evoluție și angajamentul luat în ceea ce privește promovarea de noi competențe pentru industria automotive, în special în domeniile digitale.

„Suntem onorați să anunțăm parteneriatul nostru oficial cu Universitatea Politehnica Timișoara – un partener academic prestigios care împărtășește valorile și viziunea noastră, precum și ADN-ul nostru creativ în ceea ce privește dezvoltarea software”, a declarat Marius Mihailovici, managing director Porsche Engineering Romania și absolvent al UPT.

În 2022, compania germană de tehnologie   și-a deschis al doilea birou de dezvoltare software din România la Timișoara, după sediul său din Cluj-Napoca.

Ca parte a acestei colaborări, Porsche Engineering Romania va acorda studenților UPT zece burse. Mai mult, prin programe de mentorat susținute de profesioniști Porsche Engineering și stagii de practică la cele două birouri din România, masteranzii vor obține o perspectivă asupra activității zilnice a unui inginer software într-o companie internațională de tehnologie și vor putea aplica direct în practică teoria învățată.

publicitate tmc 640

„Porsche Engineering Romania este un partener puternic pentru universitate”, a transmis Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara.

Politehnica Timisoara in parteneriat cu Porsche engineering

În 2023, Porsche Engineering Romania a ajuns la un număr de aproape 400 de angajați și continuă să se dezvolte constant pe o piață dinamică. Printre principalele domenii în care compania este specializată, se numără AI, Big Data, Infotainment, ADAS, Conectivitate, Digitalizare, precum și alte arii care contribuie la dezvoltarea vehiculelor inteligente și conectate ale viitorului.

 

publicitate Timisoara banner maxagro