Confirmări! În 2 ani se deschide frontiera nouă Timiș – Ungaria

frontiera beba veche timis

O întâlnire între ministrul Transporturilor din România și ministrul maghiar de Externe confirmă deschiderea frontierei noi între Timiș și Ungaria.

Sorin Grindeanu s-a întâlnit din nou cu Péter Szijjártó. Au stability mai multe detalii despre deschiderea unui punct de trecere a frontierei între Beba Veche și Kubekhaza.

Noul punct de trecere a frontierei va fi amplasat lângă localitatea timișeană Beba Veche. Pentru asta este nevoie de extinderea și modernizarea drumului județean 682 pe o lungime de 24 de kilometri.

Pe lista investițiilor comune se află și refacerea podului peste Mureș care va lega Timișul de Ungaria.

„Am discutat cu ministrul maghiar de Externe, Péter Szijjártó, despre evoluția proiectelor transfrontaliere româno-ungare. Mai exact, subiecte precum deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei Beba Veche- Kübekháza, Triplex Confinium și refacerea podului peste Mureș, dintre Cenad și Magyar Csanad. Partea maghiară a finalizat planurile și solicitat fonduri europene pentru refacerea podului de la Cenad, iar pentru PTF de la Beba Veche au început pregătirile. PTF de la Beba Veche va fi realizat prin intermediul CNAIR și va putea deveni operațional în maximum doi ani”, a transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Cele două noi puncte de trecere pot fi realizate în baza memorandumurilor semnate la Timișoara, în luna septembrie.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

După finalizarea aceste două noi obiective, vor exista 14 Puncte de trecere a frontierei între România și Ungaria.

Cu ocazia discuțiilor, ministrul maghiar de Externe a transmis, din nou, că Ungaria sprijină aderarea României la spațiul Schengen.

 

 

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/