Polițistul lovit cu piciorul în față de un șmecher din Anina rămâne cu buza umflată!

Trimis în judecată pentru ultraj, Sever Sorin Moldovan e rejudecat la solicitarea procurorilor! Omul legii, care a avut nevoie de șase zile de îngrijiri medicale, nu a primit nici măcar un leu despăgubiri morale!

Judecătoria Oravița l-a condamnat pe Sever Sorin Moldovan pentru că a lovit un polițist aflat în timpul serviciului la trei luni și 20 de zile de închisoare, în sarcina sa fiind reținute infracțiunile de ultraj în formă continuată și tulburare a ordinii şi liniştii publice. La această pedeapsă se adaugă două sporuri, unul de o lună, celălalt de două luni închisoare, astfel că inculpatul Moldovan va executa pedeapsa de cinci luni şi 20 de zile închisoare, cu privare de libertate. Prin sentința instanței de fond i s-a adăugat și un rest rămas de executat de 187 de zile urmare a altei pedepse primită pentru infracțiuni la Codul Rutier. Aceeași instanță a respins însă ca nedovedită acţiunea civilă formulată de polițistul Marian Vasile, care ceruse 2.000 de euro cu titlu de daune morale. Soluția Judecătoriei Oravița a fost atacată de reprezentanții Parchetului, iar Curtea de Apel Timișoara a desființat sentința apelată și a dispus rejudecarea cauzei de către Judecătoria Oraviţa.

Toate acestea în urma unui apel la 112, în dimineața zilei de 1 septembrie 2017, prin care era anunțată o tâlhărie într-un imobil din Anina. Ajuns la fața locului, polițistul Marian Vasile a încercat să-l oprească pe Sever Sorin Moldovan, care intenționa să-l lovească pe unul dintre martorii ce urmau a fi audiați în cazul presupusei tâlhării. Fiind deranjat de intervenția omului legii, Moldovan l-a lovit pe acesta cu piciorul în figură. „Lovitura l-a atins pe polițist în zona feţei și l-a dezechilibrat. Inculpatul M.S.S. a fugit înspre apartamentul său, strigând să i se aducă toporul. Ajuns în apartament, inc. M.S.S. a încuiat uşa de acces, iar de pe geamul locuinţei a început să ameninţe pe ag. şef V.M.”, au reținut procurorii.

leader board 728 x 90 px

CITEȘTE ȘI:

ULTRAJ. Poliţist lovit cu piciorul în față de un șmecher din Anina! Nici măcar nu a scos pistolul!