O singură școală din 124 a cerut autorizație de securitate la incendiu, în ultimii trei ani!

În județul Caraș-Severin funcționează un număr de 124 de unități de învățământ, care au 475 de clădiri. Dintre acestea, 405 clădiri sunt atât de vechi încât nu pot primi aviz de securitate la incendiu decât dacă la ele se vor realiza lucrări de renovare sau reparații capitale.

Din celelalte 70 de clădiri, numai 32 au autorizație de securitate la incendiu, în cazul celorlalte nu avem siguranța că, în caz de incendiu, viața dascălilor și a elevilor nu ar fi pusă în pericol.

Privit în ansamblu, numărul nu este deloc mare, 35 de clădiri nu sunt multe în comparație cu situația din celelalte județe ale României, însă un detaliu vine să completeze tabloul prezentat astăzi de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” al județului Caraș-Severin. „În ultimii 3 ani, un singur obiectiv având destinaţia de învăţământ a obţinut autorizaţie de securitate la incendiu”, spune lt. col. Simona Mitrache, adjunctul șefului Departamentului de Avizare al ISU Semenic.

În acest ritm, abia secolul următor ar intra și învățământul din Caraș-Severin în mileniul al III-lea și nu în Evul Mediu. Subliniez condiționalul optativ…