Închisoare pentru cocaina și comprimatele de MDMA vândute de studenți pe piața din Caraș-Severin!

Tribunalul Timiș i-a condamnat pe tinerii care au lovit cu mașina un polițist în momentul în care au fost prinși în flagrant vânzând cantități impresionante de droguri de risc și mare risc!

Mircea Fabian Ebetiuc a fost trimis în spatele gratiilor pentru următorii cinci ani după ce instanța l-a găsit vinovat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc și mare risc în formă continuată (10 acte materiale) și i-a revocat beneficiul amânării aplicării pedepsei de 8 luni închisoare stabilit printr-o sentinţă penală din 2016 a Judecătoriei Timişoara pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului. David Șerban a primit 3 ani şi 6 luni închisoare pentru trafic de droguri de risc și mare risc în formă continuată (4 acte materiale), în timp ce Alexandru Ionuț Șerbănică a fost condamnat la 3 ani închisoare, însă în cazul său instanța a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi a stabilit un termen de supraveghere de 3 ani. Acest inculpat va presta și o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul SC Horticultura SA sau a unei alte instituţii aleasă de Serviciul de Probaţiune pe o perioadă de 80 de zile lucrătoare. Cei trei inculpați au contestat soluția Tribunalului Timiș, sentința definitivă urmând să fie pronunțată de Curtea de Apel Timișoara.

Magistrații timișoreni au dispus totodată confiscarea specială în vederea distrugerii a mai multor cantități de droguri, printre care cocaină, sute de comprimate de MDMA și zeci de grame de cannabis, dar și a sumelor de bani încasate de traficanți de la investigatorii sub acoperire ai DIICOT.

Mircea Fabian Ebetiuc, David Șerban şi Alexandru Ionuț Șerbănică au fost surprinşi în flagrant, în luna ianuarie a acestui an, în timp ce încercau să tranzacţioneze 1.122 comprimate MDMA și 73 fragmente de comprimate MDMA, a căror valoare pe piața neagră se ridică la aproape jumătate de miliard de lei vechi. „Inculpaţii fac parte dintr-un grup infracțional organizat specializat în traficul intern și internațional, comercializarea și consumul de droguri de risc și mare risc. Astfel, liderul grupării a preluat mai multe colete cu droguri, expediate din Spania, prin intermediul unor firme de transport internațional. Ulterior, atât el, cât și ceilalți membri (studenţi) care au aderat la grupare le-au distribuit pe raza județelor Timiș, Mehedinți, Caraș-Severin și Arad”, au reținut procurorii DIICOT.

CITEȘTE ȘI:

Trei dealeri de droguri au luat un mascat pe capota mașinii!