Un singur colegiu din Banat, în Top 50 naţional la admiterea în liceu!

Topul naţional al primelor 50 de instituții de învățământ preuniversitar, realizat pe baza mediilor de admitere la liceu în iulie 2018, include un singur colegiu din Banat! Iar acesta se află abia pe locul 48!

La sesiunea de admitere la liceu din această vară, în Banat cel mai greu s-a intrat la Colegiul Naţional „Constantin Diaconovici Loga“ din Timişoara, la profilul matematică-fizică. Aici, media minimă de intrare a fost 9,47. Pe primele 50 de poziţii se află unităţi de învăţământ din Bucureşti, Constanţa, Dolj, Buzău, Argeş, Bihor, Iaşi, Prahova, Brăila, Cluj, Galaţi, Suceava, Braşov şi, una singură, din judeţul Timiş. În toate aceste cazuri, a existat cel puţin un profil la care media minimă de intrare a fost 9,45 sau mai mare.

În judeţul Caraş-Severin, cel mai greu s-a intrat la specializarea matematică-informatică de la Colegiul Naţional „Traian Lalescu“ Reşiţa. Ultimul loc de aici, al 56-lea, a fost prins cu media 8,30.

La nivel naţional, primele locuri pe baza mediilor minime de intrare sunt ocupate de: Colegiul Naţional „Sfântul Sava“ Bucureşti, specializarea matematică-informatică, media 9,91; Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân“ Constanţa, matematică-informatică, 9,85; Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“ Craiova, ştiinţele naturii, 9,85; Colegiul Naţional „Sfântul Sava“ Bucureşti, ştiinţele naturii, 9,84; Colegiul Naţional „B.P. Haşdeu“ Buzău, matematică-informatică, 9,78.