Festival după festival pentru Ansamblul „Semenicul” din Reșița

Ansamblul de cântece și dansuri „Semenicul” din Reșița va participa, începând de mâine, 11 iulie, la Festivalul Orfeu de la Majdanpek, din Serbia. Coordonatorii ansamblului întorc astfel vizita vecinilor din Serbia, după ce Ansamblul „Kud Majdanpek” a onorat invitația în Festivalul „Hercules” desfășurat săptămâna trecută în stațiunea Băile Herculane.

La manifestarea care se va desfășura până în 14 iulie va participa atât echipa de dansuri a Ansamblului „Semenicul”, de curând revitalizată, cât și binecunoscuta Orchestră „Virtuozii Semenicului“.

„Invitația de a participa la Festivalul «Orfeu» de la Majdanpek reprezintă o onoare pentru județul Caraș-Severin și pentru Ansamblul desemnat de Consiliul Judeţean Caraș-Severin. Totodată, prezența Ansamblului reprezentativ «Semenicul» și programul de excepție pe care acesta îl va prezenta va face cinste și bucurie bănățenilor din Banatul de Munte, dar și celor din Banatul Istoric”, a declarat directorul Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Caraș-Severin (CJCPCT CS), prof. Ioan Benga.

În această vară Ansamblul „Semenicul” va participa la numeroase festivaluri, la care a fost invitat atât în ţară, cât şi în străinătate, promovând imaginea culturală a judeţului şi identitatea locală.