Vicepreşedinte PSD Caraş-Severin: „Când politicienii se gândesc cum să-şi facă legi care să-i protejeze, România are de suferit şi ca imagine, şi ca dezvoltare“

Luca Mălăiescu, primar al orașului Oțelu Roșu şi vicepreşedinte PSD Caraş-Severin, cunoaște opinia cetățeanului de rând cu privire la clasa politică actuală și la deciziile luate de către politicieni. Mălăiescu spune că oamenii vor taxa clasa politică la alegerile viitoare.

„Vede toată lumea că, deşi opoziția declară că nu este de acord cu modificarea legilor justiției, foarte mulți parlamentari de la opoziție le votează. Eu cred că este o posibilă campanie pentru a-și crea imaginea necesară. De aceea îi vedem tot timpul pe media și spun că nu sunt de acord, dar în realitate lucrurile stau altfel și mare parte dintre cei din opoziție votează în Parlament”, declară primarul Luca Mălăiescu, vicepreședinte al Organizației PSD Caraș-Severin.

Chiar dacă modificarea pe abuzul în serviciu a trecut la limită, dar a trecut, totul este un calcul rece, în opinia lui Luca Mălăiescu. „Cei de la ALDE și PSD au avut o ședință înainte de votul în plen, s-au făcut calcule, s-au numărat voturi și, chiar dacă a trecut la limită, ei știau pe ce să se bazeze”, spune vicepreședintele PSD Caraș-Severin.

Acesta ne oferă și o poziție personală cu privire la modificarea legilor justiției. „Ce se întâmplă în România la ora actuală vizavi de clasa politică și acest sistem paralel despre care se presupune că există… cred că ceea ce face clasa politică nu face bine. Dar, totodată, cred că au circumstanțe atenuante și au gândit aceste lucruri pentru a reuși să se pună în apărare, pentru că, așa cum bine am văzut, au fost și procurori și magistrați care au făcut abuzuri, și abuzuri foarte mari. Şi cred că nici unii, nici alții nu au procedat bine și România are de suferit ca imagine, dar şi ca și dezvoltare, pentru că atâta timp cât politicienii de la nivel înalt se gândesc cum să facă să se apere de anumite abuzuri și să-și facă legi care să-i protejeze, chiar dacă nu sunt normale, nu au timpul necesar să se ocupe pentru ceea ce sunt trimiși acolo și votați de cetățeni, adică să contribuie la dezvoltarea țării și să facă lucruri cât mai bune pentru populație”, menționează Luca Mălăiescu.

Edilul avertizează că oamenii nu pot fi ignorați. „Să știți că eu chiar sunt un primar de teren și stau de vorbă cu multă lume. Şi să nu credeți că oamenii nu pricep. Într-adevăr, este un anumit procent de dezinteres, dar majoritatea este interesată. Oamenii sunt nemulțumiți pentru că au fost și abuzuri și clasa politică reacționează poate că anormal, dar într-un fel de înțeles”, spune vicepreședintele PSD Caraș-Severin Luca Mălăiescu.