Trei dealeri de droguri au luat un mascat pe capota mașinii!

Ieri noapte, Mircea Fabian Ebetiuc, David Șerban şi Alexandru Ionuț  Șerbănică au fost surprinşi în flagrant, în timp ce încercau să tranzacţioneze 1122 comprimate MDMA și 73 fragmente de comprimate MDMA, a căror valoare pe piața neagră, în zona dealerilor de droguri, este de aproximativ 52.000 de lei. Marfa urma să ajungă la clienţi din patru judeţe, inclusiv Caraş-Severin.

La momentul surprinderii în flagrant, în Timişoara, cei trei, în încercarea de a se sustrage de la urmărirea penală, au încercat să fugă cu autoturismul, lovind polițistul care, apoi, a fost luat pe capota autoturismului şi aruncat.

Imediat au fost dispuse mai multe percheziții în Timişoara, la domiciliul celor trei și au mai fost identificate şi ridicate 32 comprimate MDMA, 73 fragmente de comprimate MDMA, 188 grame cannabis, precum și bunuri destinate preparării drogurilor pentru consum (grinder și cântar electronic și 2.100 de lei, susceptibili de a proveni din traficul ilicit de droguri).

„În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că inculpaţii fac parte dintr-un grup infracțional organizat specializat în traficul intern și internațional, comercializarea și consumul de droguri de risc și mare risc. Astfel, liderul grupării a preluat mai multe colete cu droguri, expediate din Spania, prin intermediul unor firme de transport internațional. Ulterior, atât el, cât și ceilalți membri (studenţi) care au aderat la grupare le-au distribuit pe raza județelor Timiș, Mehedinți, Caraș-Severin și Arad”, scriu procurorii DIICOT.

Azi cei trei urmează a fi prezentaţi Tribunalului Timiş cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

„Cauza a fost instrumentată împreună cu lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie”, mai transmit procurorii DIICOT.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/