ULTRAJ. Poliţist lovit cu piciorul în față de un șmecher din Anina! Nici măcar nu a scos pistolul!

Un polițist a ajuns victima unor cheflii după ce fusese chemat să intervină la un furt din locuință. Ulterior, deși Parchetul a demarat o anchetă, polițistul a refuzat să se constituie parte vătămată în proces.

Prima zi a lui septembrie a acestui an a fost nefastă pentru un petrecăreț din orașul Anina. În jurul orelor 4 dimineața, agentul șef Marian Vasile și agentul cu care executa serviciul de siguranță și patrulare pe raza orașului Anina au fost sesizați telefonic de către Dispeceratul IPJ Caraș-Severin cu privire la comiterea unei posibile fapte de tâlhărie în orașul Anina.

Polițiștilor li s-a comunicat că o persoană apelase la Serviciul de Urgență 112 și sesizase că fusese deposedată de suma de 150 lei şi două telefoane mobile, în timp ce se afla la o petrecere la adresa menționată. Ajunşi la fata locului, cei doi lucrători de poliţie s-au întâlnit mai întâi la intrarea în imobil cu cel care sunase la 112 și, mai apoi, în prezența acestuia, s-au deplasat la apartamentul unde s-ar fi petrecut furtul.

leader board 728 x 90 px

După efectuarea anchetei la fața locului, în timp ce coborau de la etajul 2, spre ieşirea din bloc, la parter, în apropierea scărilor a apărut Sever Sorin Moldovan, „care fără niciun motiv l-a prins de gât cu intenţia de a-l lovi pe unul dintre martori, agresiunea fiind întreruptă de către persoana vătămată ag. şef V.M. care s-a interpus între cei doi”,rețin procurorii.

Fiind deranjat de intervenția polițistului, Moldovan i-a reproșat acestuia că a intervenit, s-a retras pe trepte mai sus de agentul șef şi a lovit cu piciorul spre acesta. „Lovitura l-a atins pe polițist în zona feţei și l-a dezechilibrat. Inculpatul M.S.S. a fugit înspre apartamentul său, strigând să i se aducă toporul. Ajuns în apartament, inc. M.S.S. a încuiat uşa de acces, iar de pe geamul locuinţei a început să ameninţe pe ag. şef V.M.”, mai scriu procurorii. Reacţia lui Sorin Severin Moldovan a stârnit neliniştea şi indignarea celor prezenţi, iar strigătele acestuia au trezit şi alţi locatari.

În urma loviturii primite, agentul şef Marian Vasile a suferit leziuni care au necesitat pentru vindecare un număr de 6 zile de îngrijiri medicale.

Fiind audiat, Sorin Sever Moldovan nu recunoaște cele comise, declarând anchetatorilor că a intenționat să lovească o altă persoană, nu pe polițist. „Declarațiile acestuia nu sunt veridice, întrucât din cercetări rezultă că martorul D.A. nu se afla pe direcția loviturii, ci se afla în spatele inc. M.S.S.”, mai arată procurorii în rechizitoriu, fapt pentru care Moldovan a fost arestat preventiv și trimis în judecată.

Pe 13 octombrie, Judecătoria Oravița a prelungit starea de arest preventiv a lui Moldovan până la 30 octombrie 2017, iar Tribunalul Caraș-Severin i-a respins contestația, menținând sentința. Oriunde în lumea cu adevărat civilizată, Moldovan ar fi sfârșit cu un glonț în cap, imediat după ce l-a lovit cu bestialitate pe omul legii. În România însă, cei mai mulți dintre polițiști au și uitat, probabil, cum se folosește armamentul din dotare. Din cauza explicațiilor pe care le au de dat ulterior!