Polițiștii locali ar putea patrula în parcurile din Timișoara și pe timpul nopții. Solicitarea, după incidentul cu Charley Ottley

politia locala
1000x100 (2) STPT job 1000x200

În cadrul ședinței Autorității Teritoriale de Ordine Publică, subprefectul Ovidiu Drăgănescu le-a cerut polițiștilor locali să asigure ordinea în parcurile din oraș și pe timpul nopții. În timpul zilei, singurul parc în care agenții patrulează este Parcul Copiilor. 

În oraș, Poliția Locală Timișoara a stabilit 8 itinerarii de patrulare pe zone și cartiere, asigurate cu autoturisme. De asemenea, malurile Begăi sunt supravegheate cu patrule velo și mai nou, cu șalupa. În ședința ATOP, subprefectul Ovidiu Drăgănescu le-a cerut polițiștilor locali să stabilească trasee de patrulare în parcurile din oraș inclusiv noaptea, mai cu seamă și după evenimentul în care jurnalistului Charley Ottley i-a fost furată geanta cu echipamente într-un parc central.

„Tot în parcuri, în timpul nopții, am avut și evenimente cu violență, au fost oameni care au fost agresați și am vrut să vedem exact dacă Poliția Locală, cea care are în atribuții supravegherea acestor spații publice, are o judicioasă patrulare în zonă și am aflat că patrularea se face în principal în zonele centrale ale orașului, iar în parcuri – doar în Parcul Copiilor. Am aflat cu surprindere că patrularea nu se desfășoară și pe timpul nopții. Am cerut ca Poliția Locală să aibă și patrule care să desfășoare diverse activități de observare a stării de ordine publică și pe timpul nopții. Pe lângă faptul că noaptea se pot distruge elemente de mobilier, pot să fie și alte acțiuni infracționale, consumare de droguri sau acte de violență. Consider că este absolut necesar ca și pe timpul nopții să existe o minimă patrulare în parcurile din Timișoara.”, a declarat Ovidiu Drăgănescu.

Tot în cadrul ATOP, autoritățile au stabilit un plan de măsuri pentru diminuarea poluării fonice în principal în Timișoara.

1000x100 (3) 1000x100 (4)

„Poluarea fonică este un fenomen care îi deranjează foarte tare pe timișoreni. Pentru cei care vin din zona infracționalității mult mai grave, probabil că aceste lucruri nu sunt chiar primele care să fie avute în vedere, dar în ce privește Poliția Locală, care este direct subordonată comunității locale, direct cetățenilor care îi plătesc pe acești angajați, ar trebui să fie o mai mare aplecare înspre acest fenomen care efectiv deranjează. Din păcate, sunt și aprecieri venite din partea unor asemenea tipuri de instituții care consideră că de multe ori și apelurile pe care le fac cetățenii nu sunt justificate sau se exagerează anumite păreri. (…) Trebuie spus că poluarea fonică aduce prejudicii foarte importante sănătății celor care sunt afectați de acest tip de poluare, duce la o calitate a vieții scăzută. Timișoara, din analiza pe care am făcut-o, este orașul care organizează cele mai multe evenimente, după București și trebuie avut în vedere și nivelul de decibeli de la aceste manifestări.”, a spus Ovidiu Drăgănescu.

ATOP este condusă de președintele CJT, iar din structură fac parte șase consilieri județeni, un subprefect, trei reprezentanți ai societății civile și de la IPJ, IJJ, ISU, Poliția de Frontieră și Poliția Locală Timișoara.

Brantner 1000x100px Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/