Malurile Canalului Bega, din nou supravegheate din șalupa Poliției Locale Timișoara

bega bulevard 7 politia locala salupa

Șalupa de control pe care polițiștii locali din Timișoara o au în dotare încă din 2017 va fi scoasă din nou pe Canalul Bega. Ambarcațiunea a trecut printr-un proces de revizie și va fi din nou văzută pe Bega din acest weekend. 

Șalupa a fost achiziționată în 2017, cu 30.000 de euro, bani din bugetul local. Ambarcațiunea a fost cumpărată pentru prevenirea evenimentelor negative și pentru supravegherea investițiilor făcute în reabilitarea infrastructurii malurilor Begăi. Cinci polițiști locali au permis ca să o poată conduce. În trecut, canalul era supravegheat din șalupă după-amiaza și noaptea.

„Șalupa a fost în revizie, acum se fac probe la apă, iar cel mai probabil din weekend se va relua patrularea pe Bega.”, a declarat Daniela Seracin, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Timișoara.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Sunt nouă pontoane pe Canalul Bega unde polițiștii pot ancora, dacă văd răufăcători și vor să îi sancționeze. În 2021, autoritățile locale au decis să scoată din uz șalupa din cauza costurilor ridicate de operaționalizare.

Foto: Pressalert

banner 970 x 250