Forța Dreptei cere DNA să publice numele parlamentarilor implicați în scandalul de la Giroc: „Este absolut necesar ca DNA să facă lumină”

claudiu chira

Partidul Forța Dreptei Timiș consideră că este absolut necesar ca DNA să facă lumină cu privire la persoanele implicate, parlamentari, în cazul de la Giroc, și să prezinte calitatea lor în dosar. Este inacceptabilă suspiciunea care planează asupra aleșilor de Timiș, spune Claudiu Chira, președintele filialei. 

Miercuri, Tribunalul Timiș a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a ajutorului de șef de post din Giroc, reținut pentru suspiciuni de trafic de influență. Potrivit anchetatorilor, agentul Aurelian Gîrd, în perioada anterioară datei de 9 august 2021, „ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 13.000 euro, pentru ca, prin intermediul a doi parlamentari, acești bani să ajungă ulterior la un judecător din București. În schimbul acestei sume de bani, magistratul urma să pronunțe o hotărâre favorabilă în cadrul unui proces civil care avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de teren (10,8 ha situate pe raza comunei Giroc) la care ar fi fost îndreptățită familia martorului”. Agentul a primit ulterior, în 12 august 2021, chiar în sediul postului de poliție din Giroc, 64.500 lei (13.000 euro).

CITEȘTE ȘI: Polițist din Giroc, ridicat de DNA după ce a primit șpagă pentru restituirea unui teren. Ar fi implicați și doi parlamentari

„Partidul Forța Dreptei Timiș recunoaște prezumția de nevinovăție și înțelege faptul că urmărirea penală este secretă, însă, în acest caz, este absolut necesar ca DNA să facă lumină cu privire la persoanele implicate și să prezinte calitatea lor în dosar, deoarece este inacceptabilă suspiciunea care planează la ora actuală asupra tuturor parlamentarilor de Timiș.”, a declarat deputatul Claudiu Chira, președintele Forța Dreptei Timiș.

banner 970 x 250