Polițist din Giroc, ridicat de DNA după ce a primit șpagă pentru restituirea unui teren. Ar fi implicați și doi parlamentari

comuna giroc langa Timisoara

Scandal uriaș în comuna Giroc. Un polițist din localitatea aflată lângă Timișoara a fost ridicat, marți, de procurorii DNA după ce a primit șpagă 13.000 euro de la un bărbat din Giroc, căruia i-a promis că îl va ajuta să intre în posesia unui teren în valoare de 2,4 milioane de euro, cu sprijinul a doi parlamentari.

DNA Timișoara a lovit în mafia imobiliară din Giroc. Marți, procurorii DNA l-au ridicat pe un polițist din localitate, acesta fiind reținut pentru 24 de ore pentru trafic de influență în formă continuă. Este vorba de Aurelian Gîrd, agent în cadrul Postului de Poliție Giroc.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, polițistul a primit șpagă 13.000 euro de la un localnic căruia i-a promis că-l va ajuta, prin intermediul a doi parlamentari, să intre în posesia unui teren care valorează peste 2,4 milioane de euro.

În perioada anterioară datei de 09 august 2021, suspectul Gîrd Aurelian, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 13.000 euro, pentru ca, prin intermediul a doi parlamentari, acești bani să ajungă ulterior la un judecător din București. În schimbul acestei sume de bani, magistratul urma să pronunțe o hotărâre favorabilă în cadrul unui proces civil care avea ca obiect reconstituirea dreptului de proprietate asupra unei suprafețe de teren (10,8 ha situate pe raza comunei Giroc) la care ar fi fost îndreptățită familia martorului. În contextul menționat mai sus, la data de 12 august 2021, în sediul postului de poliție Giroc, suspectul a primit suma de 64.500 lei, echivalentul a 13.000 euro. Cu aceeași ocazie, suspectul Gîrd Aurelian a mai pretins de la martor, pentru sine, suprafața de 2.000 mp teren intravilan în localitatea Giroc, precum și suprafața de 20.000 mp teren intravilan situat în aceeași localitate, pentru “colaboratorii” polițistului care urmau să rezolve și să decidă punerea în posesie a terenului respectiv”, informează DNA.

gif card de energie dacus 1000x100

Terenurile pentru care polițistul a primit șpaga de 13.000 euro urmau să fie transferate după ce se obținea punerea în posesie. DNA mai transmite că aceste terenuri au o valoare de 2,42 milioane euro, un metru pătrat costă 110 euro.

În cursul zilei de miercuri, polițistul urmează să fie prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/