Polițiştii l-au bătut cu bestialitate până i-au rupt oasele şi a murit! Procurorii cer ani grei de puşcărie!

papuzu, militaru
explo 1000x200

Organele de cercetare penală sunt convinse că oamenii legii judecaţi de Tribunalul Caraş-Severin pentru uciderea cu sălbăticie a unui bărbat, chiar în postul de poliţie, trebuie să înfunde puşcăria pentru mulţi ani de acum înainte.

Bogdan Papuzu şi Cosmin Militaru, agenţi de poliţie în cadrul posturilor de poliţie Stoina şi Căpreni, judeţul Gorj, şi-au susţinut nevinovăţia în faţa instanţei cărăşene în momentul în care li s-a acordat ultimul cuvânt, în ciuda faptului că procurorul s-a exprimat foarte categoric cu privire la vinovăţia lor. Motiv pentru care a şi cerut condamnarea lor la închisoare cu executare.

Cereri respinse

Avocata celor doi inculpaţi a încercat să amâne pronunţarea sentinţei, formulând o serie de cereri, toate respinse. În primul rând, a cerut efectuarea unui supliment de expertiză medico-legală pe care să-l facă Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici”, deoarece între expertiza realizată de IML Gorj şi cea făcută după deshumarea cadavrului lui Nicolae Druţu ar exista contradicţii. „IML nu a tranşat cert mecanismul de producere a leziunilor la nivelul corpului victimei şi nu a arătat strict care e cauza decesului”, a afirmat Adriana Puşcaş, motivându-şi cererea de probaţiune. Tot avocatul inculpaţilor a mai solicitat în circumstanţiere audierea a doi martori şi confruntarea dintre alte două persoane audiate în cauză. Procurorul s-a opus tuturor acestor solicitări, arătând că au trecut şase ani de la comiterea faptei şi că nicio expertiză nu va putea stabili exact numărul de lovituri sau de căderi ale victimei. Instanţa a respins toate solicitările apărării şi, în consecinţă, probatoriul fiind complet, s-a trecut la faza finală a procesului de fond.

Bătut cu bestialitate

Acest dosar a fost la trei procurori, care acum sunt judecători la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Rechizitoriul e confirmat de actualmente şeful adjunct al DNA. Este o cauză grea din punctul nostru de vedere. Sunt poliţişti, îşi desfăşoară încă activitatea, însă din punctul nostru de vedere se fac vinovaţi de comiterea infracţiunilor pentru care au fost trimişi în judecată. Noi solicităm condamnarea lor în baza legii mai favorabile, a legii vechi. Într-adevăr, Druţu obişnuia să consume alcool, dar din punctul nostru de vedere a fost bătut cu bestialitate”, a precizat reprezentantul Ministerului Public, înainte de a solicita condamnarea celor doi poliţişti la închisoare cu executare şi obligarea lor la plata a 20.000 de lei, despăgubiri materiale, şi 200.000 de lei, daune morale.

Alţii au săvârşit fapta!

Concluziile avocatei Puşcaş au fost exact contrare: „Solicităm achitarea celor doi inculpaţi de orice penalitate, întrucât fapta nu a fost săvârşită de către dumnealor. Nu are nicio acoperire probatorie trimiterea în judecată a celor doi. Procurorul de la Gorj a făcut cercetare penală corectă. Învinuiţi au stabilit procurorii de la Gorj că sunt Pârjol şi Popa Nicolae. Pârjol şi-a făcut dreptate singur, înainte să vină poliţia, şi a agresat victima. Pentru că nu-l putea identifica şi cum el nu putea lega două vorbe de beat ce era, l-au dus la sediul de poliţie să caute pe calculator cine este omul şi cum îl cheamă”.

Ei l-au omorât!

Mai mult decât atât, Adriana Puşcaş i-a indicat şi pe cei care ar trebui să răspundă pentru moartea lui Nicolae Druţu. „A doua zi, victima, în curte la sora lui, a spart lemne. Deoarece vroia să forţeze intrarea în incinta locuinţei la soacra surorii lui, un cetăţean, Popa Nicole, l-a lovit cu o bâtă. A fost lovit în două reprize, de Pârjol, seara, şi a doua zi, de Popa. Unul dintre muncitori striga: «Nu-l omorî!». Atât de frecvente erau loviturile cu bâta peste spatele şi capul victimei”, a mai spus avocata Puşcaş.

Au aplicat legea!

În final li s-a acordat cuvântul inculpaţilor. Ambii au declarat că sunt nevinovaţi. „Mă consider nevinovat în totalitate. Nu pot fi condamnat pentru infracţiuni de care nu sunt vinovat. Nu am lovit pe nimeni de când sunt poliţist. Nu l-am văzut în viaţa mea până în acea seară. Am încercat să aplic legea şi să-mi fac treaba”, a mărturisit Militaru. Papuzu a fost ceva mai scurt: „Consider că nu mă fac vinovat de infracţiunile de care sunt acuzat”. Instanţa va pronunţa sentinţa până la finele acestui an.

 

CITEŞTE ŞIŞOCANT. L-au bătut crunt cu scheme de karate în postul de poliţie până l-au omorât! Vezi aici filmul cutremurător al avenimentelor!

SENZAŢIONAL! Dan Diaconescu îi trimite în puşcărie pe poliţiştii care au omorât în bătaie un om cu scheme de karate!

Laura Codruța Koveşi a intervenit în cazul polițiştilor acuzați că au omorât un om în bătaie!