Vela și Frunzăverde au votat Alina Gorghiu la conducerea PNL. Cum au motivat alegerea?

untitled design set 970x90 px

Cei doi vicepreședinți liberali au participat astăzi la şedinţa Biroului Politic Naţional în cadrul căruia a fost aleasă Alina Gorghiu președintele interimar al PNL.

Atât Marcel Vela, cât și Sorin Frunzăverde susțin că alegerea unei doamne în fruntea partidului ar putea fi o alegere fericită.

,,Nu a fost ușor a alege între experiență și speranță. Aseară la întâlnirea neoficială la care a participat și președintele Klaus Iohannis, retragerea lui Teodor Atanasiu și propunerea sa pentru un candidat tânăr care să reprezinte altceva în politica românească – așa cum au dat semnalul  românii în 16 noiembrie – au fost motive serioase ca astăzi să cumpănim extrem de bine. Faptul că și Klaus Iohannis a susținut această soluție este o garanție că PNL va fi partenerul președintelui în proiectele sale pentru România. Eu am votat Alina Gorghiu pentru că o cunosc din 2003, pentru calitățile ei umane, profesionale și politice, cât și pentru faptul că alegătorii noștri vor lideri noi în politica românească”, a spus Marcel Vela, președintele PNL Caraș-Severin.

Liderul de la Palatul Administrativ, vicepreședinte al PNL la nivel național, a spus că a colaborat foarte bine în trecut cu noul președinte interimar.

„A fost un vot care prin numărul de opţiuni din partea membrilor Biroului Permanent Național spune totul. Alina Gorghiu a avut o activitate susţinută în Partidul Național Liberal. În ultima perioadă a fost alături de Klaus Iohannis în această campanie complicată, grea, pentru funcţia de preşedinte al României. Este un foarte bun comunicator. Din punct de vedere personal, am colaborat foarte bine cu Alina Gorghiu în perioada în care am dus PNL din ALDE în PPE. Cred că este o alegere fericită pentru noi”,  a declarat Sorin Frunzăverde.

Alina Gorghiu a obținut 48 de voturi din totalul de 75.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/