Polițişti sub teroare! Amenințări anonime şi maşini vandalizate!

Poliţiştii de frontieră din Caraş-Severin au devenit ţinta contrabandiştilor de ţigări din zona Naidăş-Oraviţa, care au demarat la începutul acestui an o acţiune de intimidare şi ameninţare.

Mai mulţi oameni ai legii implicaţi în combaterea contrabandei cu ţigări şi-au găsit autoturismele personale avariate, semn că aceştia sunt monitorizaţi şi urmăriţi.

Mai întâi, în a doua zi a anului, au fost ,,rezolvate” două maşini parcate în apropierea Restaurantului Casa cu Platani din Ciclova Montană. Adjunctul şefului Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidăş şi-a găsit maşina pe pană după o vizită la un coleg din localitate. Trei înţepături, probabil de cuţit, i-au distrus o anvelopă. În aceeaşi seară, în faţa aceluiaşi local, agentul-şef adjunct de la Poliţia de Frontieră Naidăş a constatat că anvelopele de pe partea dreaptă a maşinii sale sunt înţepate în patru, respectiv şase locuri.

Ceea ce părea o glumă proastă şi un caz izolat s-a transformat într-un adevărat fenomen. În ziua imediat următoare, un alt poliţist de frontieră de la Naidăş şi-a găsit maşina cu cauciucurile tăiate. Trei la număr. În 12 februarie, altă ţintă, tot poliţist de frontieră. Geamul lateral amplasat pe portiera din dreapta maşinii omului legii a fost spart în totalitate, fără ca din interior să fie sustras ceva. Până în prezent, cel puţin alţi şase poliţişti de frontieră de la Naidăş au păţit la fel, ceea ce confirmă că a luat amploare acest fenomen. În ultimii ani, mai multe grupări infracţionale specializate în contrabanda cu ţigări au fost anihilate şi tocmai ăsta pare să fie motivul pentru care se încearcă intimidarea oamenilor legii de la frontiera cu Serbia.

Fenomenul este confirmat şi de organele de cercetare penală. ,,Au fost formulate plângeri penale pentru infracţiunea de distrugere. Se fac cercetări în mai multe dosare penale. Persoanele vătămate au într-adevăr calitatea de poliţişti de frontieră. Deocamdată nu putem oferi alte detalii”, a declarat pentru expressdebanat.ro procurorul George Bucurică, purtător de cuvânt la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oraviţa.

Comments

  1. lupu adrian says:

    In vama Naidas sant SUSPECTI unii politisti pentru trafic de tigari.Ce cantitate s-a trecut intr-o noapte in cazul acesta, nu au trecut toti calatorii prin vama Naidas in doi ani.Mai cunoasteti domnule Stanciu o alta institutie din Romania unde suspectii de infractiuni au fost trnsportati cu elicopteru pe banii contribuabilului.POLITIA DE FRONTIERA MANDRIA STATULUI DE DREPT, ROMANIA.

  2. elicopteru says:

    Nea’ Lupu, nu-l mai domni pe stanciu, ca pe asta il luau cu racheta, nu cu elicopteru, la cat pune botu’. intr-adevar e prea ieftin…