Colegiul Economic, surpriza proastă de la simulările la bac. Ample anchete în licee!

Inspectorii școlari din Caraș-Severin se apropie de finele verificărilor legate de rezultatele proaste obținute de elevi atât la simulările de bacalaureat, cât și la testele naționale. Ca de obicei, suntem codași ai clasamentului național.

Rezultatele dezastruoase de la simulările organizate recent le-au pus pe cap directorilor de licee și școli generale o serie de controale, care se pot lăsa chiar și cu destituiri. Pe ultima sută de metri, conducerea Inspectoratului Școlar Județean încearcă să reglementeze lucrurile, astfel încât la examenele din vară situația să fie mai bună decât acum. Chiar dacă au existat voci care au spus că aceste controale sunt inventate pentru destituirea directorilor care nu sunt ai PSD, inspectorul general Nicolae Grindeanu a ținut să facă unele observații pentru Express de Banat, cu privire la acțiunea pe care ISJ a derulat-o în aceste zile și care se încheie astăzi.

,,Realizăm inspecții și este o acțiune amplă cea pe care o derulăm. Pe lângă inspectorii de specialitate, sunt angrenați și profesorii metodiști. În urma acestor verificări, vom face o analiză a rezultatelor și s-ar putea să facem inspecții de revenire, acolo unde este cazul. Vizate sunt instituțiile de învățământ care au avut promovabilitatea zero, aproape de zero și sub 20 la sută. Este vorba despre acele instituții care continuă să fie într-o zonă slabă și foarte slabă a rezultatelor, mă refer la bacalaureat”, a explicat Nicolae Grindeanu, inspectorul general școlar.

Șeful învățământului cărășean spune că inspecțiile se derulează pe mai multe planuri, iar intenția nu este de a schimba conducerea instituțiilor de învățământ pe ultima sută de metri, chiar înainte de încheierea anului școlar, dar, dacă se impune, se va lua și această măsură. Mai exact, inspectorii de specialitate verifică activitatea la clasă pe fiecare materie cu rezultate slabe în parte, dar și managementul este vizat, pentru că dacă la nivel de conducere lucrurile nu stau bine, atunci este firesc ca nici procesul instructiv-educativ să nu se deruleze în condiții bune, explică oficialii ISJ.

1000x100 casa brutarului
banner maxagro

Printre liceele cu rezultate slabe la simularea bacalaureatului se numără inclusiv Colegiul Economic al Banatului Montan. ,,Eu sper doar să fie o întâmplare nefericită acolo, iar în vară lucrurile să stea mai bine. Rezultate slabe s-au mai obținut și la Liceul Mihai Novac din Oravița, dar și la cele mai multe dintre colegiile tehnice. Liceul din Băile Herculane este într-o situație similară, dar și cel din Mehadia, unde procentul, deși a fost mic, a fost mai mare decât cel de la examenul din vara trecută. Sub așteptări a fost și Liceul din Oțelu Roșu. În total, sunt 15 instituții de învățământ liceal care sunt inspectate”, a adăugat Nicolae Grindeanu.

Rămâne de văzut în ce măsură controalele ISJ vor aduce rezultate mai bune la examenele din vară, mai ales că nici la ciclul gimnazial simularea nu prevestește vreun succes, la testele naționale înregistrându-se 42,3 procente.

tmc 640