Stepanescu a trimis controale în Valea Domanului! Rufă prezintă public situația contabilă!

Speriat de datoriile de miliarde pe care le-ar avea Metalul Reşiţa, edilul-şef a comandat în sfârşit un audit intern la clubul pe care municipalitatea îl finanţează cu un miliard de lei vechi pe lună. Astfel s-ar lămuri dacă patronul Cătălin Rufă a manageriat clubul defectuos sau nu.

Rosso-nerii sunt pe locul doi în clasament, la şase puncte în urma Timişoarei, cu şanse mai degrabă teoretice la promovare, dar în Valea Domanului nici măcar acum nu e linişte, când fotbalul reşiţean trăieşte cele mai bune momente din ultimii 15 ani. Metalul ar fi putut fi cu un picior în prima ligă înainte de startul play-off-ului dacă echipa ar fi fost susţinută cu adevărat de toţi factorii şi chiar locul ocupat acum e o performanţă în condiţiile în care atmosfera este destul de tensionată.

Primarul Mihai Stepanescu a vorbit din nou public despre situaţia clubului şi relaţia cu Cătălin Rufă. „Din câte cunosc, eu ştiu că domnul Rufă are datorii, fiind acţionar majoritar la acest club, faţă de jucători, de staff-ul tehnic, faţă de diverşi furnizori. Datoriile sunt undeva peste patru miliarde din ce am fost eu informat”, a afirmat edilul. Deocamdată nu are cifre oficiale, dar le va afla imediat după finalizarea auditului care a demarat astăzi. „Eu am dat o dispoziţie unde colegii cu răspunderi economice, juridice, audit în aceste zile verifică tot ce înseamnă activitate în ultima perioadă, iar răspunsul o să vi-l dau după data de 12 aprilie, dată până la care i-am sugerat, aşa se întâmplă într-un parteneriat, să-şi achite toate datoriile, pentru a crea acel climat de performanţă de care vorbea şi dânsul, şi eu, am avut încredere, am încredere în continuare, dar cu o strategie care să aibă la bază o susţinere financiară. Prezenţa fizică aici. Ştiu că fostul administrator şi-a dat demisia. La adunarea acţionarilor a fost prezent tatăl dânsului, după aceea am aflat că un alt, mă rog, reşiţean, este ales de dânsul. Am făcut o adresă să ne comunice în scris cine este administratorul clubului, pentru că e necesară prezenţa aici, este nevoie de susţinerea echipei şi toate cu transparenţă şi cu legalitate”, a mai declarat Stepanescu.

Cătălin Rufă a salutat ideea efectuării auditului de către reprezentanţii municipalităţii, fiind convins că aşa se vor risipi multe dintre poveştile create în jurul clubului, care nu au făcut decât rău echipei. „Este adevărat că la un moment dat poate am cheltuit mai mult decât ne-am fi permis, dar trebuie să se înţeleagă un lucru. Când am venit la Reşiţa mi s-a cerut să fim undeva la mijlocul clasamentului. Am simţit că putem încerca mai mult. Am terminat de fiecare dată sezonul regulat pe locul doi, am făcut o echipă bună care a avut şanse reale la promovare şi încă le păstrează, chiar dacă nu mai sunt la fel de mari. M-am gândit că în contextul în care ne batem pentru Liga I vom obţine o suplimentare de buget, că vom atrage şi alţi parteneri. Despre datorii vă pot spune situaţia şi acum. Avem 64.000 de lei de achitat la furnizori, 40.000 către jucători şi mai avem 30.000 la Fisc. Acum mă gândesc la meciul de sâmbătă, pe care sper să-l câştigăm, apoi mai vedem ce e de făcut”, a declarat Cătălin Rufă pentru expressdebanat.ro.

Comments

  1. Silviu says:

    Suplimentarea bugetului ? mai rufa pai nu iti dam destul ? doar 64 000 la furnizori ? glumetule !