Finanțare de 800.000 de euro pentru aparatură medicală!

Noi dispozitive medicale vor fi aduse la Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș, în baza unui nou contract de finanțare, extrem de valoros. Aparatura medicală completează proiectul de modernizare și dezvoltare a sectorului de imagistică și radiologie al unității sanitare.

La Primăria Caransebeș, șeful administrației publice locale, Marcel Vela, a semnat contractul alături de reprezentanții celor două firme, care au câștigat licitația de dotare cu aparatura medicală.

,,Acest contract semnifică intrarea proiectului de 4 milioane de euro de la spital într-o nouă etapă. Sunt fonduri europene din care se achiziționează trei aparate care vor ajuta la punerea în funcțiune a RMN-ului, mamografului, angiografului și a celorlalte echipamente medicale foarte importante pentru serviciile medicale de calitate din acest spital. În acest fel vom avea un sistem de arhivare și stocare a datelor despre situația medicală a fiecărui pacient. De exemplu, dacă un pacient vine la noi și este depistat cu o anumită boală în urma investigațiilor, va primi tratamentul necesar. Dacă boala recidivează peste câțiva ani, același bolnav poate recurge la serviciile spitalului, care îi va spune exact când a fost diagnosticat și ce tratament a primit, pentru a continua procedurile de investigare. În acest fel se salvează timp și pacientul are un istoric medical care-i poate salva viața”, a specificat primarul Marcel Vela.

Pe lângă stocarea datelor, aparatura adusă ajută la digitalizarea aparatului de radiografie, iar la efectuarea investigațiilor de imagistică la sân pacientele vor primi la final rezultatul scos la o imprimată, nu doar digital.