FOTO. Undă verde la ghidurile de finanțare. Mai multe proiecte așteaptă finanțare!

În ultimele ședințe de Consiliu Local, aleșii au aprobat finanțarea mai multor studii de fezabilitate pentru diverse obiective din Reșița. Toate acestea au fost, de fapt, o tatonare a terenului pentru ciclul de finanțare lansat în această perioadă de Uniunea Europeană.

După ce mai mulți primari cărășeni și-au exprimat nemulțumirea pentru faptul că deși au proiecte scrise nu le pot depune la finanțare din cauză că se întârzie publicarea ghidurilor, acum aceasta este doar o chestiune de câteva zile. Edilul-șef al Reșiței, Mihai Stepanescu, a anunțat astăzi că problema s-a rezolvat. ,,Toate formele brute sunt terminate din câte cunosc. În aceste săptămâni care urmează, chiar dacă vorbim despre o întârziere, vor fi lansate, a declarat astăzi primarul municipiului, cu prilejul lansării în Caraș-Severin a unui proiect derulat de Universitatea ,,Spiru Haret”, al cărei partener este Topges Consulting SRL.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157651732795835″]

Până la ghidurile de finanțare, lansarea de astăzi a proiectului ,,Creșterea gradului de ocupare pentru zone foste industrializate prin implementarea de măsuri active educaționale și de formare profesională” aduce vești bune pentru 400 de șomeri din Caraș-Severin. Acesta vizează în special 9 localități din mediul rural, cum ar fi: Dognecea, Berliște, Naidăș sau Topleț. Grupul țintă este format din 400 de șomeri, care vor fi răsplătiți cu câte 1.000 de lei fiecare pentru participarea la cursurile de recalificare. În urma unei selecții atente și a rezultatelor obținute se vor oferi și 40 de premii în cuantum de câte 10.000 de lei. Toți cursanții vor primi diplome. Studiile din cadrul proiectului vor fi realizate de Universitatea ,,Eftimie Murgu”, for care este și el partener.

,,Universitarea Spiru Haret va derula și alte proiecte importante pentru Caraș-Severin și pe ciclul de finanțare 2014-2020”, a dat asigurări prof. univ. dr. Gheorghe Bică, managerul de proiect.