Politicienii vor să salveze UCMR!

Într-o ședință de urgență la Primăria Reșița, alături de parlamentarii cărășeni și conducerea UCMR , s-a încercat descoperirea unor soluții pentru salvarea acesteia. Asta după ce problemele uzinei au afectat deja o parte bună din comunitatea reșițeană.

Chiar dacă în momentul de față UCM Reșița este privatizată, autoritățile locale s-au mobilizat într-un final pentru a pune la cale un plan comun de salvare a acesteia, deoarece au realizat că problemele companiei înseamnă de fapt problemele întregului oraș. La masa de ședință, cu toții au încercat să privească situația cu care se confruntă uzina ca pe o chestiune personală, a tuturor, ce necesită rezolvare imediată.

UCMR-ul este un subiect sensibil și important pentru comunitatea noastră. Aveți parte de susținerea Primăriei în măsura în care legea ne permite implicarea. UCMR-ul este o uzină deosebită. Dorim să evităm situații conflictuale, să reușim să rezolvăm problemele sociale pentru că nu dorim ca oamenii disponibilizați, odată încheiat șomajul, să se mute pe scările Primăriei. Implicarea noastră trebuie să fie acum și nu mai târziu”, declară Mihai Stepanescu, primarul orașului.

Parlamentarii, acum pe poziții

Deputatul Ion Mocioalcă merge pe varianta menținerii situației actuale a uzinei în speranța de a mai salva ceva de acolo. „UCMR-ul este o problemă aproape imposibil de gestionat, dar nu imposibil de rezolvat. Dacă vom reuși prin investitori să menținem până în 1000 de locuri de muncă va fi extraordinar, pentru că trebuie să fim realiști și să recunoaștem că nu mai putem aduce uzina la ceea ce a fost. Înainte de a crea noi locuri de muncă este esențial să le păstrăm pe cele pe care le avem”, a declarat deputatul Ion Mocioalcă despre UCMR.

parlamentari

Ioan Benga, deputat PSD, încearcă o nouă abordare a problemei uzinei și solicită contribuția tuturor la răspândirea dificultăților UCMR. „UCMR-ul trebuie rentabilizat și nu este un lucru ușor. Propun ca, într-un cerc comun, să ținem vie situația ce se întâmplă la UCMR . Aș vrea să rog toți oamenii avizați să vorbească despre uzină deoarece cu cât se discută mai mult cu atât sunt speranțe mai mari”, explică Ioan Benga.

Instituțiile statului nu închid ochii

Sprijin pentru situația UCMR a venit și din partea Instituției Prefectului Județului Caraș-Severin, instituție deja familiarizată cu problema uzinei. „Instituția Prefectului va avea toată deschiderea de a participa la toate întâlnirile legate de UCMR pentru a veni în sprijinul societății. Nu putem să ignorăm problemele sociale create de aceasta”, a declarat la ședință subprefectul județului, Anton Pauleascu.

Zvonurile cu disponibilizările au fost infirmate

Conducerea UCMR susține că nu există liste cu disponibilizări și că aceste zvonuri nu fac altceva decât să disturbe angajații, speriați și așa de ceea ce urmează. „Acest tip de zvonuri au existat încă de la înființarea UCMR-ului. Pentru moment nu se pune problema disponibilizărilor. Am făcut anul trecut acest lucru într-o încercare de organizare și de încadrare pe un buget de venituri și cheltuieli”, explică directorul UCM Reșița, Cosmin Ursoniu.

cosmin ursoniu

Cât despre colaborarea cu India, directorul UCMR susține că acesta este încă în picioare și se poate concretiza oricând. „Avem o tradiție și o istorie în India, tocmai de aceea compania acceptă să plătească în plus, dar să colaboreze cu noi decât cu alte firme chinezești, mai la îndemână și cu costuri mai mici. Însă acum examinăm cu atenție contractul pentru că nu am vrea să acceptăm orice de frica faptului că nu mai avem de lucru, tocmai de aceea contractul cu India nu a fost încheiat încă”, mai adaugă directorul Cosmin Ursoniu.

Comments

  1. Anca says:

    Mai ce tari sunt politicienii astia de Caras- Severin. Ca sa justifice banii de transport de la Bucuresti la Resita se intalnesc si ei intr-o sedinta la Mihailovici in curte. Pai in campanie nu stiau de greutatile de la uzina si nu au promis ca le rezolva cand ajung la putere. Acum puterea este la ei si se mai intalnesc la adunatura Mihailovista sa ia cunostinta de greutatile noastre si sa le comunice la Bucuresti. Asta tot fac de foarte multi ani, se intalnesc iau la cunostinta pleaca si vin sa ia la cunostinta din nou si se plimba intre cele doua orase pe banii prostilor, in vechi timpuri unii faceau naveta cu MIG-ul si la UCMR tot nu au fost parasutate contracte. Toti sunt in faza de informare fara solutionare.

  2. sexe says:

    Fraiere, ce bine iti sta de dragobete in fotografia asta. Esti tare bosule, daca ai sta la fel de bine si la agatat contracte ca la agatat …. ai fi turbo de oltenia. Asa e in viata suma viciilor este constanta, ai gagici, na-i lovele din munca cinstita, doar resturi de la altii, ca de alta munca noua nu ne mai aduci, prafu se alege de noi. Ce mai taiem pana la vara ca s-a cam dus tot, iar ce a ramas este gaj la banca.

  3. Andrei Grancea says:

    Ursulet de plus ai ramas cu istoria de pe vreme lu ceasca si ce e mai rau cu ce au facut inaintasii. Ce vrei sa gogosesti ca numa la indieni platesti in plus, la Hidroelectrica nu, ca scoti produsu pe poarta si intr-o saptamana se intoarce inapoi ca nu e bun. Cate reparatii faci pe gratis ca ai rebuturi, ca s-a saturat Jiva sa te tot invete si de tine nu se prinde ca apa de gasca. Examineaza pana se duc aia la chinezii de care vorbesti, sa stii ca te asteapta pe tine pana te gandesti ca doar esti urs cu stea in frunte. Spune ca esti la mana lu Borza si daca ala spune nu nu ramane, nu ca iti trebuie timp de gandire, la ce te gandesti la nemurirea sufletului ca la noi muritorii de foame se pare ca nu.