Poiana Lupului din Gărâna – culoare, diversitate și muzică de cea mai bună calitate

picnic iulius1000x100

Un festival își închide porțile, iar altul le deschide. Numărătoarea inversă pentru Gărâna Fusion Festival a început.

Doar două săptămâni au mai rămas până când iubitorii muzicii gospel și fusion se vor reuni, pentru a doua oară, în Poiana Lupului din binecunoscuta Gărâna, locul unde acordurile muzicii de calitate răsună o vară întreagă.

Poiana Lupului – aceeași locație montană de basm, dar gazdă de această dată a altor artiști de talie mondială și a altor genuri muzicale: fusion, funk, soul, blues, rock sau avangard. Peste 20 de ani de festival de jazz, nenumărate ediții de folk, blues și rock, organizate într-una dintre cele mai frumoase zone montane ale județului Caraș-Severin au creat fenomenul din Poiana Lupului – Gărâna, cunoscut astăzi atât la nivel național și mai ales internațional, de iubitorii acestor genuri de muzică.

leader board 728 x 90 px

Două nopți și o zi vor răsuna acorduri de la blues-ul autentic și apăsat din Mississippi, până la ritmul alert, bassul electric și ritmul afro-american dansant al funk-ului new-yorkez, în ritmuri de soul,rock, jazz și avant-garde.

Gărâna pune amprenta pe hartă încă o dată:  3-5 august – Gărâna Fusion Festival 

Dacă cea de-a 22-a ediție de jazz a avut un impact răsunător și în acest an, Festivalul Fusion, care îl urmează, a ridicat ștacheta, ediția din acest an aducând cu ea artiști de renume din toate colțurile lumii:Statele Unite ale Americii și Germania, dar și din Olanda, Ungaria, Serbia si Romania  Cei care vor face ca muzica să prindă culoare și să vibreze la poalele Muntelui Semenic sunt:

 • Michael Hill – USA
 • Dixie Krauser – Germania
 • Adam Haraszti Project – Hungary
 • The Petting Blues Band feat. Michael Hill – Serbia -U.S.A
 • Rael Wesley Grant – USA
 • Tony Cintron  – USA
 • Joseph Bowie – fondatorul DFUNKT
 • J.B. Tribute Band feat Branko Trijic – Serbia – U.S.A
 • Nemanija Zlatarev & Funktastic Coalition – Serbia
 • Rareș Totu Project feat. Dean Bowman– România -U.S.A
 • Cristi  Iakab & The Road Band – Romania

Evenimentul de exceptie va debuta cu seara de vineri, 03 august, cu recitaluri inedite ce vor purta mintea și sufletul de la blues la jazz, funk, pop și rock, cu Cristi Iakab & The Road band(Romania), Adan Haraszti Project(Ungaria) și Rareș Totu feat.Dean Bowman. Prima seară va fi încheiată de The Petting Blues Band (Serbia) împreună cu legendarul Michael Hill (USA)- chitaristul și vocalistul new-yorkez și al său blues “apăsat” inspirat din Mississippi Delta.

Seara de sâmbătă, 05 august, va debuta în forță cu minunatul Dixie Krauser/Bass and Fusion, magnificul toboșar american Tony Cintron –  colegul și colaboratorul preferat al lui Joe Bonamassa și inegalabilul Joseph Bowie/Mr. Defunkt-fondatorul legendarului band Defunkt. Branko Trijik va încheia seara de sâmbătă într-un tribut James Brown excepțional.

,,Festivalul își invită „adepții,, și duminică la Gărâna, în armonii de Gospel şi Negro Spiritual ce vor răsuna în Poiana Lupului dumnezeieste, pentru că dacă spunem gospel, spunem Dumnezeu și dacă spunem Poiana Lupului, ne apropiem mult de îngeri” a declarat unul dintre principalii organiztori ai evenimentului.

Biletele și abonamentele pot fi achiziționate de pe site-ul www.AmBilet.ro:

 • bilet pentru o zi – Early Bird – 45 de lei
 • abonament pentru două zile – 80 de lei
 • abonament pentru 3 zile – 110 lei
 • bilet pentru o zi – 50 de lei

Evenimentul, aflat sub organizarea Asociației Multiculturale „Viosions of Dreams” și a unuia dintre cele mai importante nume ale scenei de jazz, rock şi avant-garde ale New York-ului, Dean Bowman, urmărește celebrarea expresivității, a împletirii sufletului cu forța divină, mai ales prin amprenta muzicii gospel, veche tradiție în rândul oamenilor de culoare și ridicată acum la nivel de artă sub aerul puternic al muntelui.

CITEȘTE ȘI: Fusion și gospel în Poiana Lupului! „Visions of Dreams” – un altfel de început la Gărâna [FOTO/VIDEO]

„Îmi doresc cu ardoare ca și acest festival, iată, ajuns acum la cea de-a doua ediție să crească la fel de frumos ca cel de jazz, iar intenția lui Dean Bowman de a sărbători muzica în inima muntelui să nu se piardă în ani și restul să rămână doar o frumoasă amintire”, a spus pentru Express de Banat Mihaela Țugmeanu, coorganizatorul acestui eveniment.

„Tocmai pentru că ne dorim ca lumea să audă de noi și să creștem și mai mult potențialul turistic și valoarea acestei zone, recompensăm iubitorii acestui gen prin invitații pentru două persoane, puse la bătaie în cadrul concursului organizat împreună cu redacția voastră și la care puteți participa până în 1 august, inclusiv”, a mai declarat Mihaela Țugmeanu.

Rămâneți cu ochii pe Express de Banat! Vom reveni cu detalii despre acest festival!

Vizionați mai jos un interviu cu Dean Bowman, realizat la prima ediție a Festivalului Fusion&Gospel la Gărâna, în august 2017:

Mai multe informații despre Gărâna Fusion Festival puteți obține la numărul de telefon: 0775 344 832.

 Detalii pe pagina evenimentului:https://m.facebook.com/Garana-Fussion-Festival-460585387620761/