Spargerea bijuteriei de la Intim, decriptată datorită a trei pixe de Coca Cola şi a unui câine poliţist!

Vasile Cătălin Hălmaci, cel pe care procurorii îl suspectează că ar fi autorul spargerii de la bijuteria din Complexul comercial Intim, rămâne în arest preventiv, Judecătoria Reșița prelungind marți cu încă 30 de zile mandatul emis pe numele acestuia.

În fața judecătorului de drepturi și libertăți, Vasile Hălmaci a izbucnit în lacrimi, implorându-l să revoce măsura arestului preventiv pentru că este nevinovat. Mai mult, acesta a cerut ca, în cazul în care magistratul nu înțelege să revoce măsura arestului preventiv, să dispună măcar arestul la domiciliu ori controlul judiciar. Se pare, însă, că lacrimile lui Hălmaci nu l-au înduplecat pe judecător. Dar omul mai are o șansă, să plângă ceva și mai convingător, la judecătorul de drepturi și libertăți al Tribunalului Caraș-Severin, acolo unde a și contestat deja decizia instanței reșițene.

Prejudiciul produs bijuteriei a fost evaluat de către oamenii legii la aproape 85.000 de lei, Hălmaci plecând acasă, spun procurorii, cu 554 grame de bijuterii din aur. Acesta a dat gaură prin plafonul bijuteriei și a reușit să smulgă seiful din pardoseala în care era prins, deschizându-l forțat.

Toată această trudă nu s-a făcut, însă, în câteva minute, ci în ore bune, timp în care Hălmaci, probabil mare iubitor de Coca Cola, a dat gata două pixe de suc. De aici au plecat criminaliștii în investigația lor: de la cele două pixe goale de Coca Cola și de la o pată de Cola de pe o bucată textilă. Dar lui Hălmaci nu i-au ajuns cele două pixe băute în bijuterie – și abandonate acolo când s-a văzut cu jumătate de kilogram de aur la el –, ci a băut și pe drum încă o doză din renumita băutură cu cafeină, iar acea pixă a aruncat-o pe jos, fiind indentificată ulterior de câinele de urmă folosit de polițiști.

De aici au rezultat un indiciu clar privind direcția în care a luat-o cel care dăduse spargerea, precum și elemente atât de necesare ca să ajute la recoltarea de probe ADN. Toate ducând, potrivit procurorilor, spre persoana lui Vasile Hălmaci. Iar întru dovedirea acestor suspiciuni a venit rezultatul probelor genetice examinate de institutul de profil din Timișoara.