Fusion și gospel în Poiana Lupului! „Visions of Dreams” – un altfel de început la Gărâna [FOTO/VIDEO]

Sfârșitul de săptămână a marcat o premieră pentru Poiana Lupului. După deja tradiționalele festivaluri de jazz, blues sau folk, Gărâna a adus în prim plan alte genuri de muzică, mai puțin obișnuite pentru români: fusion și gospel.

Weekendurile de vară aduc cu ele spectacole devenite tradiție pentru iubitorii de muzică și natură. Începând din acest an, în Poiana Lupului și-a făcut loc un nou festival, poate puțin neobișnuit pentru mulți dintre spectatori: Festivalul Fusion and Gospel „Visions of Dreams”. De asta au avut parte cei care au ales să urce la Gărâna în perioada 4-6 august.

Conceptul adus în Caraș-Severin de Dean Bowman din New York are ca scop familiarizarea publicului din România cu două genuri mai puțin cunoscute, dar extrem de răspândite dincolo de ocean.

În prima seară, singura trupă de blues-funk din România, Rares Totu’s Midnight Sun, a făcut show în duet cu Dean Bowman.

Amalgamul muzical din a doua seară a Festivalului Fusion and Gospel a făcut publicul să vibreze. Odată cu scăderea temperaturii, numărul spectatorilor a crescut, iar spre orele dimineții, ritmul muzicii a fost perfect pentru ca cei prezenți să se încălzească prin dans.

Ziua de duminică a fost dedicată corurilor și muzicii pe care cei mai mulți dintre noi au avut ocazia să o asculte doar la televizor, fiind vorba de muzica creștină cu rădăcini în tradiția populației de culoare.

În cele 3 zile de spectacole, pe scenă au urcat nouă trupe din Serbia, Austria, Marea Britanie, SUA și România.

Mai multe detalii despre ce înseamnă gospel și fusion, ce viitor va avea acest festival la Gărâna și cum a reacționat publicul român la un astfel de eveniment veți afla chiar de la Dean Bowman, artistul care a adus evenimentul în Poiana Lupului, dintr-un interviu în exclusivitate pentru Express de Banat. Rămâneți cu noi!