Fusion și gospel în Poiana Lupului! „Visions of Dreams” – un altfel de început la Gărâna [FOTO/VIDEO]

po 1000x100px (3) untitled design set 970x90 px

Sfârșitul de săptămână a marcat o premieră pentru Poiana Lupului. După deja tradiționalele festivaluri de jazz, blues sau folk, Gărâna a adus în prim plan alte genuri de muzică, mai puțin obișnuite pentru români: fusion și gospel.

Weekendurile de vară aduc cu ele spectacole devenite tradiție pentru iubitorii de muzică și natură. Începând din acest an, în Poiana Lupului și-a făcut loc un nou festival, poate puțin neobișnuit pentru mulți dintre spectatori: Festivalul Fusion and Gospel „Visions of Dreams”. De asta au avut parte cei care au ales să urce la Gărâna în perioada 4-6 august.

Conceptul adus în Caraș-Severin de Dean Bowman din New York are ca scop familiarizarea publicului din România cu două genuri mai puțin cunoscute, dar extrem de răspândite dincolo de ocean.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157683861851212″]

În prima seară, singura trupă de blues-funk din România, Rares Totu’s Midnight Sun, a făcut show în duet cu Dean Bowman.

Amalgamul muzical din a doua seară a Festivalului Fusion and Gospel a făcut publicul să vibreze. Odată cu scăderea temperaturii, numărul spectatorilor a crescut, iar spre orele dimineții, ritmul muzicii a fost perfect pentru ca cei prezenți să se încălzească prin dans.

1000x100 casinoherculane by sungarden gif card de energie dacus 1000x100

YouTube video

Ziua de duminică a fost dedicată corurilor și muzicii pe care cei mai mulți dintre noi au avut ocazia să o asculte doar la televizor, fiind vorba de muzica creștină cu rădăcini în tradiția populației de culoare.

În cele 3 zile de spectacole, pe scenă au urcat nouă trupe din Serbia, Austria, Marea Britanie, SUA și România.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157684741579603″]

Mai multe detalii despre ce înseamnă gospel și fusion, ce viitor va avea acest festival la Gărâna și cum a reacționat publicul român la un astfel de eveniment veți afla chiar de la Dean Bowman, artistul care a adus evenimentul în Poiana Lupului, dintr-un interviu în exclusivitate pentru Express de Banat. Rămâneți cu noi!

versay aprilie 980x120 px banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/