Podul metalic de la Dognecea, capcană pentru mașini!

pod dogncea surpat masina 1

Podul metalic de la Dognecea, de pe Drumul Județean 586A, face primele „victime”. Chiar săptămâna aceasta un autoturism a ajuns cu roata între plăcile de metal distruse de vreme. Oamenii cer disperați ajutor de la Consiliului Județean, administratorul tronsonului în cauză.

Trei poduri calamitate sunt în atenția Consiliului Județean Caraș-Severin: cel din Slatina Timiș, cel din Berzovia și podul metalic din Dognecea. Cel din urmă a început deja să facă „victime”. Din fericire, deocamdată este vorba despre un autoturism nou, a cărui roată a ajuns între plăcile de metal ciuruite. În caz de pagube, mașina se mai repară, dar ce se întâmplă dacă podul cedează într-o bună zi și pune în pericol viețile oamenilor?

CITEȘTE ȘI: VIDEO. Podul de la Dognecea, ciuruit de vreme, traversat de camioanele cu lemne!

Problema a fost ridicată marți, la Consiliul Județean, acolo unde Romeo Dunca a avut o întâlnire cu primarii din județ pe tema reabilitării drumurilor din județ. Președintele a anunțat că vor fi alocați bani suplimentar pentru podurile calamitate, cel din Dognecea fiind unul dintre ele, sperând ca astfel să apară și firme doritoare să execute reparațiile.

„Dorim să facem anul acesta podurile acelea pentru care nu am avut sumele suficiente. Vom aloca niște bani să rezolvăm podurile calamitate din Slatina Timiș, Berzovia și Dognecea.”, le-a explicat Dunca primarilor. Cât privește podul metalic din Dognecea, președintele CJ spune că oamenii au și opțiunea de a alege alte variante, ocolind astfel podul. „La Dognecea există variantă, că de asta nu ne-am agitat. Există variantă, numai să doriți. Nu e nicio problemă.”

În condițiile acestea, oamenii din comună, prezenți la ședință, au întrebat de ce nu se interzice trecerea peste acel pod. „E drum județean, de ce nu îl închideți? Blocați drumul dumneavoastră. Închideți-l și gata. Dacă există altă soluție, închideți-l. Din 2020 se spune că se iau măsuri, dar nimic.”

„Spuneți acum lucrul ăsta, dar alții, dacă l-am închide, ar avea alte nemulțumiri. Luăm și noi măsuri în limita posibilităților.”, a fost răspunsul lui Dunca.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

CITEȘTE ȘI: Na-ți-o ție, dă-mi-o mie! Podul din Dognecea a declanșat războiul între primarul Rof și președintele Dunca

Anul trecut, fostul director de la Drumuri Județene, Ovidiu Almăjan, ne spunea că în luna octombrie vor începe lucrările pentru punerea în siguranță a podului. Din câte se pare, ele nu s-au mai făcut. Pus în fața faptului împlinit, în care o mașină a pățit-o în aceeași zi, existând riscul evident ca pagubele să nu rămână doar de ordin material, șeful județului a început să se gândească și la blocarea traficului pe pod. „Poate că trebuie să luăm în calcul să îl închidem și gata. La Dognecea aveți soluție civilizată. Credeți-mă că sunt la curent.”

CITEȘTE ȘI: Romeo Dunca: Podul distrus de „camioanele agresoare” nu este monitorizat, dar va fi!

Dacă pentru podul de fier din Dognecea se vor aloca circa 500.000 de lei în plus, în speranța că vor exista firme interesate de lucrare, cel de-al doilea pod din comună, aflat tot pe un drum administrat de Consiliului Județean și despre care Express de Banat a mai scris, nu are nici măcar documentația pusă la punct. De fapt, el nu este deocamdată luat în calcul. Dar nici nu va fi cedat Primăriei Dognecea să-l repare. „Deocamdată rezolvăm podul de fier, cel pentru care am primit o anumită sumă de bani, pentru care am făcut deja documente, pe ăla îl rezolvăm. Nu trebuie să îl rezolve primarul Rof (n.r. celălalt pod), îl rezolvăm noi, îl rezolvă Drumurile Județene în cadența pe care o putem cu banii pe care îi avem. Ați văzut câte poduri sunt degradate și de care nici nu am mai vorbit astăzi pentru că sumele primite pe calamități au fost foarte mici și bugetul pe care îl avem nu ne-ar ajunge să reparăm nici măcar unul. Deci ce să facem? Asta este.”, a fost răspunsul președintelui Romeo Dunca.

Șeful CJ garantează deocamdată că cele trei poduri (Slatina Timiș, Dognecea și Berzovia) vor fi terminate datorită suplimentării fondurilor de la începutul acestui an.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/