Concursul pentru 20 de poziții în PMT, suspendat! Sindicatul acuză administrația că a ignorat deja o sentință

Primăria Timișoara nu reușește să organizeze concursul pentru ocuparea a 20 de funcții. Procesele intentante de Sindicatul Liber al Salariaților au dus la suspendarea procedurii pe termen nelimitat.

Proba scrisă a candidaților pentru cele 20 de posture ar fi urmat să aibă loc chiar miercuri, 11 ianuarie. Însă Tribunalul Timiș a suspendat procedura.

„Respinge cererea de suspendare a judecării prezentei cauzei până la soluţionarea definitivă a dosarului nr.1386/30/2022*. Admite cererea formulată de reclamanţii CHIŞ CULIŢĂ, BELU ALINA RAMONA, GOŞA MIRELA, NAIDINOV PAUL, CHEŢA VLAD RAUL, BANDRABUR ANDREI, HOARCĂ CRISTIAN, BOSIOC DIMITRIE, CRIŞOVAN FLORIAN, TOC MIRELA ADRIANA, prin SINDICATUL LIBER AL SALARIATILOR DIN PRIMARIA MUNICIPIULUI TIMISOARA SI DIN SERVICIILE PUBLICE AFLATE IN SUBORDINEA CONSILIULUI LOCAL AL MUNICIPIULUI TIMISOARA, în contradictoriu cu pârâţii PRIMARUL MUNICIPIULUI TIMISOARA şi CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI TIMISOARA, având ca obiect suspendare executare act administrativ. Constată suspendată de drept executarea concursului pentru ocuparea pe durată nedeterminată a 20 de funcţii publice de execuţie vacante din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Timişoara, cu proba scrisă în data de 11 ianuarie 2023, până la pronunţarea instanţei de fond”, este sentinaț magistraților.

Înainte de această sentință, autoritățile au demarat concursul. Liderul sindicatului spune că este vorba despre: „același concurs pentru 20 de funcții publice care a mai fost suspendat de instanță, dar primarul a nesocotit sentința tribunalului și a reluat organizarea acestui concurs.”

În noua sentință, Primăria Timișoara este obligată să achite și cheltuielile de judecată în valoare de 3.000 de lei. Se poate depune recurs în 5 zile.

 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/