Fritz, supărat că maternitatea de la Spitalul Municipal Timișoara a fost sărită de la finanțarea prin PNRR

maternitate municipal

Dominic Fritz este supărat pe Ministerul Sănătății pentru faptul că nu a inclus pe lista proiectelor selectate pentru a primi finanțare prin PNRR două proiecte importante pentru Timișoara. „Văd că modul de selectare al proiectelor din sănătate ce primesc bani seamănă mai degrabă cu o partidă de alba-neagra”, a precizat primarul Timișoarei.

Ministerul Sănătății a făcut publică, miercuri, lista celor 17 proiecte selectate pentru finanțare europeană prin PNRR. Din județul Timiș au fost incluse Institutul Regional Oncologic din Timișoara și noul spital municipal din Lugoj.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei, a atras atenția asupra faptului că noua maternitate a spitalului municipal, precum și dotarea noului corp al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” au fost sărite de la finanțarea europeană de către Ministerul Sănătății.

Azi (n.r. miercuri), la București s-a decis că noua maternitate a Timișoarei și dotările absolut vitale pentru a putea deschide noul spital de copii nu merită să fie pe lista proiectelor finanțate de Ministerul Sănătății. Două proiecte care puteau începe imediat. Clădirea de șase etaje a noului Spital de Copii e gata, ne trebuie 100 de milioane de lei să cumpărăm dotările. Autorizația de construire a noii maternități e semnată, ne trebuie 800 de milioane de lei pentru a începe construcția. Le spun timișorenilor, cadrelor medicale și pacienților: vom găsi acești bani în altă parte. Căutăm alte surse de finanțare. Ne vom descurca, dar nu abandonăm spitalele, pentru că timișorenii au nevoie de servicii medicale moderne. De asta, construim patru clădiri noi de spitale și am investit anul trecut aproape 50 de milioane de lei în infrastructura de sănătate a Timișoarei”, a afirmat edilul-șef.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

De asemenea, Dominic Fritz a criticat modul în care Ministerul Sănătății a selectat proiectele de pe listă pentru a primi finanțarea europeană.

Toți știm condițiile în care Uniunea Europeană dă României banii din PNRR: investițiile să fie finalizate până în 2026, altfel se pierd banii. M-aș bucura ca Ministerul Sănătății să reușească ce n-a reușit până acum niciun ministru: să finalizeze în trei ani ruina de pe Torontalului și să o transforme în Institut Oncologic. Sunt primul care ar aplauda o asemenea realizare. Până atunci însă, văd că modul de selectare al proiectelor din sănătate ce primesc bani seamănă mai degrabă cu o partidă de alba-neagra”, a precizat primarul Timișoarei.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/