UPDATE. Au altă religie, dar și altă lege! Sunt urmăriți penal pentru un posibil focar de coronavirus!

Ortodocșii au plimbat din gură în gură aceeași linguriță, garantând că Dumnezeu nu permite infectarea cu COVID-19 a credincioșilor, iar unii pocăiți se întâlnesc pe ascuns, sfidând Ordonanțele ministrului Vela și nepăsându-le că-și pot ucide semenii, fie ei frați de-ai lor sau de altă confesiune!

Ceea ce se vorbea de câteva săptămâni, și anume că unii credincioși nu țin cont de avertizările pe tema coronavirusului și de regulile restrictive din timpul stării de urgență, întâlnindu-se în continuare în grupuri mari în lăcașele lor de cult, a fost confirmat astăzi. Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița a deschis un dosar pentru comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. 

Procuroul de caz a reținut că, „în contextul măsurilor dispuse la nivel național, în considerarea propagării pandemiei COVID-19, în perioada de după decretarea stării de urgență, mai multe persoane simpatiante/cu apartenență religioasă la un cult religios, au participat în mai multe rânduri la manifestări religioase predicate de lideri ai cultului în incinta lăcașului de cult, în grupuri mari de persoane, nesocotind prevederile legale privitor la măsurile pentru prevenirea sau combaterea bolilor infectocontagioase”. 

UPDATE

Daniel Bărnuț, pastor la Biserica Creștină Baptistă Nr 1 Reșița, a ținut să precizeze pentru expressdebanat.ro că baptiștii și penticostalii din Reșița respectă legile țării, respectiv restricțiile impuse de ordonanțele militare emise în perioada stării de urgență. Asta pentru a nu se crea confuzie sau pentru a se generaliza cu privire la dosarul penal deschis la Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița.