PNL Timiș dă în Guvern un secretar general adjunct și un secretar de stat la Finanțe

Liberalii din Timiș îl vor trimite în Executiv pe Bogdan Ghelbere pe postul de secretar general adjunct al Guvernului. Pentru Ministerul Finanțelor, liberalii din Timiș l-au nominalizat pe Alin Chitu pentru poziția de secretar de stat. 

Un vot pentru susținerea celor doi a fost dat în Biroul Politic Județean al PNL Timiș. Bogdan Ghelbere este secretar adjunct al PNL Timiș, iar Alin Chitu este absolvent de ASE, masterand în guvernanță publică europeană, cu o experiență de 15 ani în domeniul privat fiscal. Chitu a fost consultant în cadrul Băncii Mondiale și a avut poziții de conducere la KPMG și Deloitte.

„Alegerea reprezentanților filialei Timiș în Executiv este o decizie importantă pentru viitorul organizației și pentru relaționarea cu administrația publică centrală. Am avut consultări cu grupul primarilor liberali, cu parlamentarii de Timiș și cu membrii BPJ Timiș despre persoanele nominalizate pentru aceste funcții. Sunt poziții care vor fi în sprijinul administrațiilor locale din Timiș, pentru a promova proiectele primarilor noștri și, implicit, pentru a putea respecta promisiunile noastre către cetățeni, în campanie, spre dezvoltarea unui Timiș european. Sunt două posturi cu responsabilitate majoră pentru Timiș, atât față de filială, față de primari, de parlamentari, la cel mai înalt nivel al Guvernului. Am încredere că cei doi colegi nominalizați astăzi vor fi onești, vor reprezenta cu cinste Timișul și vor face renume filialei, ca o filială care promovează oameni competenți”, a declarat președintele interimar al PNL Timiș, Alin Nica.

PNL Timiș și-ar fi dorit să îi păstreze în Executivul Cîțu pe Ciprian Bogdan, la Sănătate, și pe Cătălin Iapă la Dezvoltare, ambii secretari de stat. Cele două posturi au fost însă luate de alte filiale cu rezultate mai bune la alegerile parlamentare.

CITEȘTE ȘI: Timișul, la un pas să își piardă secretarii de stat de la Dezvoltare și Sănătate. Ce se întâmplă cu funcția de prefect?