IREAL. Se reiau alegerile locale la Moldova Nouă!

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01

Adrian Torma a obținut votul majorității cetățenilor orașului de la Dunăre în 27 septembrie, dar doar câțiva oameni, îmbrăcați în robă, au hotărât ca edil-șef să fie altcineva în următorii patru ani!

Înalta Curte de Casație și Justiție, din ai cărei magistrați a fost format și Biroul Electoral Central, a decis, astăzi, că la Curtea de Apel Timișoara nu se cunoaște legea. Altfel nu poate fi explicată casarea Sentinței civile nr. 301 din 16 octombrie 2020 a instanței timișene, potrivit căreia Adrian Torma este primarul ales al orașului Moldova Nouă și potrivit căreia nu poate fi vorba despre vreo fraudă electorală, cu atât mai puțin imputabilă candidatului Alianței PSD – Pro România.

Prin admiterea apelurilor formulate de BEC și PNL, instanța supremă dispune, practic, reluarea alegerilor locale. Aici lucrurile se complică, toate termenele prevăzute de lege fiind depășite. Dacă rămâne complet valabilă hotărârea BEC, atunci alegerile vor avea loc în maximum două săptămâni, pe buletinul de vot urmând să rămână doar candidații PNL și Partidului Verde, Ion Chisăliță, respectiv Eugen Băleanu. La fel de încurcată e și situația Consiliului Local, care nu a fost învestit, deși în cazul consilierilor nu s-a contestat nimic și BEC nu a constatat nicio fraudă!

1000x100 casa brutarului

 

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!

expres banat 1000x100 (2)