Adrian Torma, la finalul călătoriei „în jungla politică”: „Mulțumesc gibonilor, șacalilor, gongilor, șerpilor veninoși, fără de care îmi era greu să înțeleg de ce România eșuează continuu”

Primar al orașului Moldova Nouă în perioada 2016-2020, reales de cetățenii urbei pentru un nou mandat, Adrian Torma este înlăturat din viața politică printr-o decizie a Înaltei Curți de Casație și Justiție. În orașul aparținător Clisurii Dunării urmează o nouă rundă de alegeri pentru funcția de primar.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Adrian Torma a ținut să mulțumească atât oamenilor cu care a colaborat în cei mai bine de patru ani, cât mai ales celor care i-au pus bețe-n roate și au reușit să-l „asasineze politic”, fostul edil deslușind astfel de ce lucrurile în România nu funcționează cum ar trebui:

„Dragi prieteni, astăzi se finalizează o etapă din excepționala călătorie în «jungla» politicii locale. Am trăit cei 4 ani de mandat la intensitate maximă și primul cuvânt care îmi vine în minte este «mulțumesc». Vă mulțumesc celor care ați ales cu inima la alegerile din 2016 și 2020. Vă mulțumesc pentru încrederea acordată. A fost o onoare să reprezint comunitatea mea, casa înaintașilor mei, dar și a copiilor mei. Le mulțumesc colegilor din Primărie pentru îngăduința de care au dat dovadă la ieșirile mele mai vulcanice, că au urcat în «roller coaster-ul» viziunii mele de a transforma din temelie orașul nostru și, cel mai important, pentru spiritul de echipă care a început să se închege în Primărie… Să nu pierdeți această stare. Le mulțumesc instituțiilor care au finanțat proiectele noastre (ADR Vest, BRTC Timișoara, CNI, FRFS etc) pentru că au investit încredere în echipa Primăriei care și-a arătat voința de a accesa cât mai multe proiecte și sper ca acele proiecte în curs de implementare să le vedem finalizate. Mulțumesc reprezentaților instituțiilor deconcentrate pentru modul elegant în care ne-au sprijinit să reparăm din greșelile trecutului. Mulțumesc reprezentanților mass-media din Caraș-Severin, un partener de nădejde, și, de multe, ori prea puțin respectat de clasa politică. Mulțumesc colegilor de partide, PSD şi PNL, care au fost de multe ori «lumina» mea în hățișul «junglei» politice.Trebuie să mulțumesc «gibonilor», șacalilor, gongilor, șerpilor veninoși, fără de care îmi era greu să înțeleg de ce România eșuează continuu de milenii și, mai concret, în epoca modernă. Mulțumesc, în special, familiei mele. Ați fost fantastici susținând acest demers aproape sinucigaș al meu de a mă dedica comunității și de a mulțumi orașului nostru pentru tot ce ne-a oferit. Mulțumesc bunului Dumnezeu pentru tot! Vă cer iertare celor care v-am greșit și să sperăm că și Moldova Nouă va prospera în viitorul apropiat”.

Contactat telefonic de redactorul expressdebanat.ro pentru a detalia în ce au constat atât realizările, cât și nemulțumirile, politicianul nu a fost de găsit.

Momentan, nu se știe cu exactitate calendarul reluării procesului electoral la Moldova Nouă, deși, cel mai probabil, cetățenii ar urma să opteze între candidatul Partidului Național Liberal, Ion Chisăliță, și varianta Partidului Verde – Eugen Băleanu.

CITEŞTE ŞI: IREAL. Se reiau alegerile locale la Moldova Nouă!