Timișul, la un pas să își piardă secretarii de stat de la Dezvoltare și Sănătate. Ce se întâmplă cu funcția de prefect?

Mandatele de secretari de stat ale lui Cătălin Iapă și Ciprian Bogdan la Dezvoltare, respectiv Sănătate, sunt sub semnul întrebării. Chiar dacă liderii PNL Timiș și-au dorit să îi păstreze pe poziții, acest lucru nu s-a întâmplat. Cele două posturi au fost râvnite de filiale cu rezultate mai bune în alegerile parlamentare. 

Noi am mers cu ideea să păstrăm funcțiile de secretari de stat de la Dezvoltare și Sănătate, însă în urma discuțiilor, pentru că nu s-a ajuns la un consens, s-a mers pe principiul democratic al tragerilor succesive ținând cont de rezultatele la alegerile parlamentare. Drept consecință, aceste posturi au fost luate înainte să ne vină nouă rândul. Noi am ales secretar de stat la Finanțe și conducerea Departamentului de Luptă Antifraudă, urmând ca încă trei zile să mai fie discuții, negocieri între filiale dacă schimbăm între noi anumite poziții.”, a declarat Alin Nica, președintele PNL Timiș.

Potrivit acestuia, încă se mai poartă discuții între filiale, pe această temă, „să vedem dacă putem să ne atingem scopul inițial, dacă nu, avem propuneri și pentru una, și pentru alta, dar pe acelea le discutăm întâi în cadrul statutar și apoi le facem publice.”, a explicat Nica.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Cu privire la selecția pentru prefecți, liberalul a spus că „va fi un fel de loterie”.

„Acolo discuția e și mai amplă. Se va aplica același sistem, dar între PNL, USR și UDMR. Va fi un fel de loterie.  Depinde de prioritățile pe care și le stabilește fiecare partid în parte. E o listă de trageri. Prima opțiune o are PNL la nivel național, apoi USR, după aia UDMR.”, a spus Alin Nica.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/