Guvernul interesat la finalul anului doar de primăriile cu datorii! Oțelu Roșu nu se numără printre datornici

Luca Mălăiescu nu are pretenții prea mari de la Guvern, dar se supără când orașul Oțelu Roșu este ocolit intenționat.

Dacă ne raportăm la pandemia care ne încearcă pe toți, edilul orașului de pe Valea Bistrei spune că și la Oțelu Roșu a fost greu, cu cheltuieli suplimentare, pentru că UAT-ul a susținut cu sume de la buget diferite proiecte de întrajutorare, astfel că merita ca Guvernul să aloce fonduri și la Oțelu:

Am fost foarte supărat, pentru că Guvernul ne-a promis că ne restituie sumele pe care noi le-am cheltuit pentru respectarea măsurilor împotriva COVID-19 și protejarea populației, chiar ne-a pus să facem tot felul de adrese și rapoarte justificative pentru o sumă de 150.000 de lei, pe care le-am trimis și… nimic! Noi am cheltuit această sumă de la bugetul local și nici în zi de azi nu am primit nimic.”, ne-a declarat primarul Luca Mălăiescu.

Edilul urbei a mai precizat că, din acest punct de vedere, 2020 a fost un an dificil. Luca Mălăiescu a mai adăugat că el nu a fost supărat pe Guvern la final de an, care, din fondul de rezervă a alocat foarte mulți bani primăriilor din județ, fără a aloca vreun leu Primăriei Oțelu Roșu:

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

Nu pot să mă plâng acum de liberali, pentru că nici anul trecut, când a fost Guvern PSD, orașul Oțelu Roșu tot zero a primit, a fost, de altfel, singurul oraș din Caraș-Severin care a primit zero! Vreau să vă spun că la o discuție cu domnul Teodorovici, ministrul finanțelor de atunci, când l-am întrebat de ce orașul meu nu a primit nimic, mi-a răspuns că Primăria nu are datorii și nu are restanțe la salarii, nu are arierate și de aceea nu am primit! I-am răspuns că în loc să stimuleze primăriile care nu au datorii și să le aloce bani pentru investiții, ei dau celor care nu sunt buni gospodari și fac datorii an de an. Așa se face că la final de an, din fondul de rezervă, Guvernul dă bani primăriilor care au datorii la sfârșit de an, ori Oțelu Roșu nu se numără printre acestea și a primit zero!”, a mai spus Luca Mălăiescu.

Edilul orașului a mai precizat că nu l-a afectat decizia Guvernului pentru că Primăria a încheiat 2020 fără datorii, iar bugetul acestui an, dacă se va creiona după numărul de locuitori, va fi asemănător celui de anul trecut, ceea ce-l mulțumește pe Luca Mălăiescu.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/