„PNL nu blochează revizuirea Constituției!”

Parlamentarul liberal critică încă o dată atitudinea premierului Victor Ponta cu privire la revizuirea Constituției.

„Victor Viorel Ponta face apeluri hotărâte pe Facebook și declarații foarte, foarte, foarte mincinoase la televizor, de fiecare dată când deschide gura pe subiectul revizuirii Constituției”, spune parlamentarul.

Valeria Schelean este de părere că „procesul revizuirii Constituției nu este menit să-i ofere satisfacție orgoliului lui Victor Viorel Ponta, ci trebuie să servească întregii Românii, de asta PNL susține revizuirea Constituției, dar într-un mod serios și responsabil (…) Ca orice om matur, Victor Ponta trebuie să înțeleagă că lucrurile nu se fac bătând din picior și nu trebuie să (se) plângă public, ca un copil răsfățat”.

În ce privește PNL, partidul nu blochează revizuirea Constituției. „Acuzația că opoziția ar fi responsabilă pentru blocarea lucrărilor Comisiei pentru revizuirea Constituției este o minciună care nu se susține prin dovezi, dar Victor Ponta pare să aplice principiul: Nu lăsa adevărul să strice o acuzație politică. În fapt, în cadrul Comisiei pentru revizuirea Constituției s-au luat decizii cu privire la calendarul lucrărilor Comisiei, iar, potrivit Regulamentului, acestea au fost adoptate cu o majoritate de cel puțin două treimi din numărul membrilor, ceea ce nu ar fi fost posibil dacă PNL ar fi blocat lucrările, pentru că, în absența reprezentanților opoziției, PSD nu putea ajunge la două treimi din voturi”, susține parlamentarul. Comisia pentru revizuirea Constituției lucrează, iar acest lucru este confirmat de Schelean în calitate de vicepreședinte al comisiei.

„În concluzie, Victor Viorel Ponta minte când acuză PNL că blochează Comisia pentru revizuirea Constituției și caută public scuze pentru a nu-și asuma ce se va întâmpla cu Constituția, ceea ce arată ca o adaptare politică a vorbei: Hoțul strigă hoții. Constituția României nu poate și nu trebuie modificată doar pentru ca premierul Victor Viorel Ponta să aibă cu ce se lăuda după trei ani de guvernare fără rezultate”, a conchis parlamentarul PNL.