A plecat de acasă să scrie istorie

Luptătoarea Nicoleta Ciuhurezu s-a născut şi a început sportul la Motru, însă face performanţă sub culorile Clubului Sportiv Municipal din Reșița.

A ajuns în sala de antrenament a Clubului Sportiv Municipal Minerul Motru la vârsta de 10 ani şi s-a impus repede ca o mare speranţă a luptelor feminine româneşti. Poate nu multă lume ştie, dar eu nu sunt din Caraș-Severin, sunt din Gorj. Acolo am început luptele. Acolo am fost inițiată în acest frumos sport. Patru ani de zile am făcut lupte la CSM Minerul Motru, după care am ajuns la Reşiţa”, își amintește sportiva. Nicoleta câştigase titlul naţional la copii şi l-a obşigat pe Adrian Dacica, antrenorul lotului naţional, să o cheme sub tricolor. Am fost selecționată pentru lotul național care era la Reșița. Domnul Dacica m-a adus aici, dânsului i-a plăcut de mine și m-a convins să rămân aici, la CSM Reșița”, povesteşte sportiva.

Antrenorul emerit a avut un rol determinat pentru cariera Nicoletei, după cum spune chiar ea. „Domnul Dacica m-a spijinit și moral și financiar, bineînţeles, cu ajutorul clubului. Eu nu am avut o relație foarte strânsă cu părinții și atunci când aveam o problemă tot timpul am știut că pot apela la domnul antrenor Adrian Dacica”, spune Nicoleta, care a ajuns să aibă o adevărată colecţie de medalii.

A strâns din dinţi!

Sportiva legitimată la CSM Reșița a avut și momente de cumpănă, accidentările aducând-o la un moment dat în pragul de a abandona sportul. Am vrut să renunț la lupte. Au fost multe accidentări, dar cea mai gravă, suferită acum un an, la coloana vertebrală, m-a făcut să mă gândesc că nu o să-mi revin complet şi că va trebui să renunţ la lupte. Mă bucur că totul a fost bine și am revenit”, a declarat Nicoleta. Şi a făcut-o în forţă, pentru că anul acesta a obținut medalia de argint la Campionatul Național de seniori, în condiţiile în care ea e încă junioară. Cea mai importantă performanţă din CV-ul Nicoletei rămâne însă locul cinci pe care l-a obținut la Campionatul European de juniori de anul acesta din Croația.