Noi dotări în sălile de operații ale Spitalului Municipal Caransebeș!

Vești bune pentru gugulani. Trei lămpi scialitice au ajuns în patrimoniul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș. După unele ajustări, acestea se află în stare perfectă de funcționare și pot face față cu brio la următoarele intervenții.

În urmă cu două luni, Clubul Rotary Lugoj, împreună cu Rotary Internațional, au donat Spitalului Municipal Caransebeș un număr de trei lămpi scialitice performante. Acum două zile, aceste aparate ce au o intensitate cu 50 la sută mai mare decât vechile lămpi, au fost montate în trei dintre sălile de operație ale spitalului și așteaptă să fie utilizate de medici.

„Cele trei lămpi scialitice au fost instalate acum două luni, iar între timp s-au făcut micile ajustări pentru posibilitatea de a funcționa în sălile noastre. Alaltăieri au venit reprezentanții Clubului Rotary și au constatat că munca lor nu a fost în zadar ci că, într-adevăr, finalitatea acestei munci se poate observa și va fi în beneficiul intervențiilor chirurgicale pentru cetățenii și pentru oamenii din zona aceasta a banatului”, explică Horea Radu (FOTO), directorul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș.

La fel de încântat de noile achiziții s-a arătat și primarul orașului, Marcel Vela, care a dorit să le mulțumească reprezentanților Clubului Rotary pentru inițiativă. „Mulțumesc celor de la Clubul Rotary și donatorilor care fac aceste gesturi de suflet. Este un ajutor foarte necesar actului medical, esențial pentru intervențiile chirurgicale și vital pentru toți pacienții”, declară Marcel Vela, primarul municipiului Caransebeș.

Lămpile primite din partea Clubului Rotary Lugoj au două surse de lumină și se pot focaliza una peste cealaltă din diferite unghiuri. Acestea au fost montate  în trei dintre sălile de operație:  în sala de chirurgie generală, în sala de operații ginecologice și noua sală de nașteri și de intervenții cezariene care este acum în curs de amenajare.