Platoul Secu, curățat de investițiile de buzunar! Se pregătește o super zonă de agrement!

Șura intră în civilizație, se înlătură paragina și kitsch-urile, se introduc rețele de apă și canalizare și se amenajează 4,5 hectare pentru picnic, camping și concerte în aer liber!

Omul de afaceri Emil Bulboacă n-a realizat decât într-o proporție nesemnificativă investițiile la care s-a obligat în 2013, când a concesionat, de la Primăria Reșița, Platoul Secu, astfel că se vede obligat să-și strângă lucrurile și să lase locul unor investiții cu adevărat importante, care să transforme spectaculos una dintre cele mai frumoase zone de la marginea orașului. Bulboacă a refuzat toate propunerile primarului Nelu Popa, iar acum se agață de instanțele de judecată pentru a rămâne la Șură. Numai că, din milionul de euro pe care trebuia să-l investească până în prezent nu a cheltuit mare lucru. Edilul-șef a vorbit în mai multe rânduri despre planurile super îndrăznețe pentru zona de agrement Secu și, în timp ce instanțele de judecată pun în discuție rezilierea contractului de concesiune, municipalitatea pregătește infrastructura noului punct de atracție pentru sfârșiturile de săptămână și nu numai.

„Am făcut împreună cu Institul Hidrotehnic din Timișoara un studiu de fezabilitate de apă-canal pe care l-am avizat în Consiliul Local. În zona dinspre deal a drumului vom veni cu o săpătură de circa 2-2,5m lățime, unde vom introduce țevile de canalizare și țevile de apă. Canalizarea va fi una care va lucra pe presiune, deci nu sunt canalizări clasice cu cămine, ci va fi o canalizare care va lucra cu pompe. E un traseu lung și destul de sinuos, nu e cădere în toate zonele. Și apa o ducem de jos în sus, o ducem din Reșița, astfel încât zona Secu să aibă apă potabilă și în același timp să rezolvăm partea de canalizare, care astăzi este în aer. Fiecare se gospodărește acum cum poate. De asta noi nici nu am insistat deocamdată pe dezvoltarea din punct de vedere turistic a zonei, pentru că știam că orice aglomerare de oameni crează probleme de canalizare”, a explicat primarul Reșiței, Nelu Popa.

Realizarea studiului de fezabilitate va fi suportată de la bugetul local, dar pentru racordarea frumoasei zone de agrement la rețelele de apă și canalizare ale orașului se au în vedre banii europeni, puși la dispoziție de UE, dar care au rămas necheltuiți în România.

expresb 1000x100

CITEȘTE ȘI:

Nelu Popa: „Pe Platoul Secu facem o zonă de agrement excepțională! Mergem pe alte genuri decât la Văliug!”

foto: https://photovlastamcdv.blogspot.com