Nelu Popa: „Pe Platoul Secu facem o zonă de agrement excepțională! Mergem pe alte genuri decât la Văliug!”

Primarul Reșiței a dezvăluit planurile municipalității pentru zona de agrement de la Șură, concesionată pe vremea lui Mihai Stepanescu unui om de afaceri care nu a reușit să respecte planul de investiții nici măcar în mică măsură!

Emil Bulboacă s-a angajat că va face investiții de ordinul milioanelor de euro într-un platou de vreo șapte hectare, de pe malul Lacului Secu, cândva un loc tradițional pentru ieșit la iarbă verde. Omul de afaceri n-a reușit însă să facă mare lucru. Singura scuză care poate fi acceptată într-o oarecare măsură e starea drumului, unui foarte proastă până de curând. Acum, asfaltul e ca în palmă din Reșița și până sus, la Lacul Secu, numai că oricât de mult și-ar dori, Bulboacă pare să nu poată mai mult. Tocmai de aceea, primarul Nelu Popa e gata să rezilieze contractul de concesiune și să investească bani publici pentru a reinventa zona.


„Sper că până la anul platoul să fie înapoi la Primărie, acolo unde trebuie. Primăria Reșița nu este un chioșc. Primăria Reșița este o instituție puternică, care se poate capitaliza ușor. Primăria Reșița pe Platoul Secu va face o zonă de agrement excepțională din care, am și spus-o, unul din beneficiari va fi Bulboacă, pentru că el are acolo și Pensiunea Brândușa, am înțeles că a luat și vila aia de la OJT. Eu nu știu de ce se încăpățânează să țină de acea concesiune dacă nu poate. Nu poate să facă investiții acolo, noi le vom face! Încercăm să facem acolo concerte de muzică ușoară, de muzică populară în timpul verii și eu sper până în mai să avem platoul în proprietate. Concesiunea a fost făcută pe 49 de ani cu obligația de a face investiții de 1 milion de euro în primii 7 ani și nu s-au făcut. Noi am început să negociem în baza investiților care s-au făcut, alea minimale, să-i lăsăm o parte din concesiune, nu am reușit să ne înțelegem cu omul și acum ne judecăm. Am solicitat să părăsească terenul. Conform contractului, suntem în drept să reziliem și ne-a contestat rezilierea contractului!”, a dezvăluit primarul Reșiței.

E binecunoscut faptul că Nelu Popa deține Pontonul Casa Baraj de la Văliug, locul petrecerilor demențiale, care adună tineri nu numai din Timișoara și Arad, ci și de mult mai departe, de la Sibiu, Cluj sau București. Pentru Platoul Secu are însă pregătită o altă rețetă. „Aici nu vom face party-uri cu muzică house, pentru că reșițenii nu prea sunt fani house. Aici vom merge pe alte genuri de muzică, poate rock. Noi suntem rockeri la Reșița, avem MC Trust, motociclete, Râul Alb, poate creăm o chestiune de genul ăsta”, a mai spus edilul-șef.