Mici într-o mare de mizerie! Locurile de picnic din zona Lugoj, pline cu gunoaie și boscheți

casinoherculane by sungarden

Lugojenii care preferă să meargă în locurile amenajate de Primărie pentru picnic au surpriza neplăcută ca, în anumite perimetre, să se lovească de gunoaiele abandonate de concetățenii certați cu bunul simț.

Față de perioada comunistă când zona Plopi era singurul loc de pelerinaj al devoratorilor de mititei și bere, noile normative prevăd în mod expres lo­curile unde se pot des­fă­șura activități de picnic pe raza municipiului de pe Ti­miș. Astfel, locațiile puse la dispoziție de autoritățile lugojene sunt: Insula Cotu Mic, zona Plopi, zona Dea­lul Viilor lângă Hanul Ana Lugojana, zona „Pes­că­ru­șul”, iar ultima amenajare este cea situată pe șoseaua de centură Timișoara – Caransebeș în apropierea balastierei Compact.

„Locațiile amenajate de Primărie sunt aceleași ca în anii trecuți, deoarece aceste zone erau frecventate de lugojeni și înainte de a intra în vigoare Legea nr. 54/2012, astfel că noi vom dota aceste perimetre cu tot ce este necesar pentru ca oamenii să pe­treacă o zi minunată în sâ­nul naturii, alături de familie și prieteni, într-un cadru ci­vi­lizat. Locurile sunt do­tate cu pancarte inscrip­țio­nate”, spune Francisc Bol­dea, primarul municipiului Lugoj.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Doar că realitatea din teren e diferită de ceea ce ar trebui să fie și „amenajările” constau în aruncarea gunoiului peste tot. Cel mai clar exemplu este cel din apropiere de Hanul „Ana Lugojana”. Deși acolo încă mai există un container și un coș de gunoi de la Salprest, mizeriile sunt aruncate lângă ele. Este vorba de resturi din construcții, obiecte electronice și electrocasnice, dar și haine sau… covoare persane. Pe Insula Cotu Mic este curat, însă locul e sufocat de pomi și iarbă, care în mod normal trebuia tăiată până acum. Singura zonă pentru picnic, care arată cât de cât decent, este cea de pe malul Timișului, lângă centură, în dreptul balastierei Cotuna. Însă, pentru igienizare, cel mai mare merit îl are natura, și nu administrația locală, deoarece în urma ploilor, apa crescută a Timișului a făcut curățenie în locul respectiv.

1000x100 untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/