Poftiți în tabere! Mai sunt disponibile o mulțime de locuri pentru elevi

Cuib de vise 1000x100

În Timiș, elevii pot petrece o săptămână de vacanță în taberele școlare de la Chevereșu Mare sau Poieni Strâmbu, singurele două funcționale în cel mai vestic județ al țării. Cum vacanța de vară are 12 săptămâni, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Timiș organizează 12 serii, iar majoritatea dintre ele sunt încă neocupate!

La Chevereșu Mare sunt 46 de locuri, iar la Poieni Strâmbu, 53. „Taberele dispun de bloc sanitar propriu, sală de conferințe, parc de joacă, teren de sport multifuncțional cu nocturnă. În acest moment au început primele serii, și la Poieni Strâmbu, și la Chevereșu Mare. S-au efectuat analizele medicale ale personalului care manipulează alimentele. S-au încheiat contracte cu firmele specializate în furnizarea alimentelor, preluarea deșeurilor, dezinsecție, deratizări. Punctul sanitar este dotat cu medicamente. Pentru fiecare serie avem prezența unui cadru sanitar”, spune Loredana Ianculovici, aflată la conducerea interimară a DJST.

publicitate si promovare in ziar

Și în 2019, interesul pentru taberele școlare mai există, mai ales că totul este gratuit. „Sunt 12 serii. În acest moment nu le avem pe toate ocupate, mai așteptăm înscrieri, vara e lungă, abia a început. Există interes pentru că sunt copii care, mai ales dacă este totul plătit și trebuie să-și plătească doar transportul, doresc să participe. În celelalte serii încă așteptăm, mai așteptăm cereri. Avem trei serii programate la Chevereș și trei la Poieni”, a mai precizat Loredana Ianculovici.

Direcția Județeană de Sport și Tineret a fost condusă până în aprilie de Adrian Tal, care a plecat însă pentru a conduce Clubul Sportiv Universitar Politehnica Timișoara. Din luna mai, Loredana Ianculovici, care lucra la Direcție pe partea de tineret, a fost numită de MTS ca interimar. Mandatul său va dura șase luni.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/