Bac și port la Moldova-Nouă!

Primarul orașului Moldova-Nouă, Matei Lupu, caută soluții să pună pe picioare turismul din oraș. Asta, mai ales că, potențialul pe care localitatea îl are nu a fost exploatat în ultimii patru ani. Salvarea orășelului de la malul Dunării ar fi turismul, căruia administrația locală îi acordă o atenție deosebită, în acest mandat.

Primarul orașului Moldova-Nouă, Matei Lupu, este convis că a reușit să câștige un nou mandat de șef al executivului local prin corectitudine și prin sinceritatea pe care a afișat-o față de locuitori. Acum, edilul este pus pe treabă și este convins că trebuie să salveze orașul, care în ultimii patru ani a fost îngropat în datorii, așa cum „Express de Banat” a scris.

CITEȘTE ȘI: MATEI LUPU: “A fost o bătaie de joc. Am vrut să renunţ!”

leader board 728 x 90 px

Matei Lupu se declară nemulțumit de modul în care a fost exploatat până acum turismul în Moldova-Nouă. „Îmi doresc să repornim portul. Nu e în regulă ca primul port de la intrarea Dunării în țară să fie mort. Dacă reușim să îl repornim, este un lucru bun. Trebuie să facem eforturi în acest sens”, a declarat primarul pentru “Express de Banat”. Acesta spune că a făcut deja demersuri în acest sens și a purtat discuții cu o echipă tânără, care scrie proiecte, prin care ar putea ajunge bani în oraș, direct de la Uniunea Europeană. În plus, pe lângă port, edilul-șef a mai amintit de faptul că, în colaborare cu Consiliul Județean Caraș-Severin, se lucrează la concretizarea unui alt proiect. Acesta prevede punerea în circulație a unui bac transfrontalier.

„Privații au început să construiască pensiuni în zonă, ceea ce este un lucru bun. Sperăm să dăm drumul cât mai repede și la alte investiții în zonă și să obținem investiții cât mai multe”, este de părere Matei Lupu. Primarul are în plan și punerea în funcțiune a unui mini port pentru ambarcațiuni ușoare, astfel încât să atragă în zonă cât mai mulți oameni de afaceri, dispuși să creeze locuri de muncă pentru locuitorii orașului.

Realibitarea malului, de asemenea, ocupă un loc important pe lista de priorități a conducerii din oraș. „Sunt lucruri minore pentru început, dar deosebit de importante pentru noi”, subliniază edilul-șef.

Comments

  1. bigpoint.com says:

    MA TRAG DE PE ACESTE MELEAGURI MIRACULOASE SI FASCINATE ALE DUNAII,SI SPER CA SI NOUL PRIMAR MATEI SA MEARGA IN CONTINUARE CU PROECTE SI SA ATRAGA INVESTITORI IN ZONA SI SA MENTINA CURATENIA IN ORAS,NU SA CAUTE SA ISI MAI RIDICE VREO VILA PRIN PREAJMA MALULUI DUNARII ASA CUM O ARE PE CE DE LA INTRARE IN ORAS,FA TREABA CA ALT FEL O SA AI DINOU SANSA CARE AI AVUTO ACUM 4 ANI