Zeii și plajele elene i-au fermecat pe reșițeni

Pe primul plan în preferințele reșițenilor anul acesta rămâne Grecia. Fie pentru prețurile bune, fie pentru condițiile oferite de comercianți, majoritatea reșițenilor se va bucura vara aceasta de plajele elene.

Agențiile de turism din Reșița declară că cei mai mulți reșițeni au cerut oferă pentru plaja din Grecia. Contrar problemelor cu care se confruntă poporul elen, reșițenii vor să se bucure de prețurile și atmosfera grecească.

La prețul de 160 de euro un sejur de șapte nopți cazare și transport, reșițenii uită de criza economică și revoltele sociale: „Cel mai bine se vinde Grecia. Chiar dacă acolo sunt unele probleme, oamenii aleg să dea 160 de euro pentru cazare și transport. Cele mai frecvente locații de pe malul mării sunt stațiunile ca Paralia Katernini sau Salonic”, precizează angajatul unei agenții de turism din oraș.

leader board 728 x 90 px

Pe timp de criză, varianta cea mai perfectă pentru reșițeni este oferta care conține un foarte bun raport calitate-preț. Lucru care nu se întâmplă pe plajele românești. „Din păcate și anul acesta tot externul a mers mai bine. Hotelurile de la noi sunt foarte scumpe, iar turiștii se plâng de condiții: plajele nu sunt curate și nu există plase în apă pentru alge. Grecia a avut cea mai mare cerere și în această vară. Oamenii preferă să dea aceași bani pe care i-ar da pentru litoralul românesc, dar să se bucure de cu totul alt confort”, explică reprezentantul unei alte agenții de turism din Reșița.

După nisipurile elene, locul doi îl ocupă plajele exotice din Turcia. Antalia, puțin mai piperată la preț decât Grecia, este totuși destinația de pe locul doi a reșițenilor. Unele agenții din oraș au avut o ofertă foarte bună pentru litoralul turcesc, drept pentru care mulți au optat pentru această variantă: „Oferta specială de vara aceasta pentru Antalia a atras mulți reșițeni, dar cu toate acestea tot Grecia a ocupat prima poziție în preferințe”, spun cei care lucrează în agențiile de turism.

Și în această vară, zeii sunt de partea grecilor și îi ajută să atragă tot mai mulți turiști reșițeni pe plajele lor. Ofertele de inegalat, prețurile mici la mâncare și băutură, plajele întreținute cu marea curată, lasă cu mult în urmă litoralul românesc.