Plan de redresare fără rezultate! La 6 luni de la audit, Spitalul din Caransebeș are aceleași arierate neachitate!

Județul Caraș-Severin a fost ajutat și de Caransebeș să ajungă în topul datornicilor la bugetul de stat. Datoriile mai vechi de 90 de zile atârnă greu la vistieria municipalității. Pe lângă Spitalul Județean din Reșița, Spitalul Municipal de Urgență din Caransebeș se luptă cu arierate și datorii moștenite.

Din cele peste 20 de milioane de lei, 18,8 milioane de lei reprezintă arieratele spitalelor, care sunt împărțite între Spitalul Județean Reșița 11, 43 de milioane de lei și Spitalul din Caransebeș 7,37 de milioane de lei.

CITEȘTE ȘI: Auditul la Spitalul Municipal Caransebeş? Borcean: „Am aflat niște lucruri incredibile!”

La începutul anului, după prezentarea rezultatelor auditului la spital, solicitat de către primarul Felix Borcean, managerul interimar al unității medicale promitea măsuri de redresare, printre care reducerea tarifului la porția de mâncare oferită bolnavilor prin renegocierea contractului cu firma de catering, reînființarea ambulatoriului spitalului, reînființarea laboratorului de analize medicale în spital, după renunțarea la contractul cu firma care oferea aceste servicii contra cost. La 6 luni de la acel audit, managerul spitalului, încă interimar, Octavian Dena, nu a prezentat niciun rezultat în urma măsurilor luate.

CITEȘTE ȘI: Înființarea ambulatoriului de specialitate trebuie să aducă venituri la Spitalul Municipal din Caransebeș

Și ca un paradox, cu toate arieratele de peste 7 milioane de lei, Sindicatul Sanitas anunță acordarea voucherelor de vacanță: „Din cele cinci unități sanitare ale județului Caraș-Severin: Resița, Caransebeș, Oravita, Moldova Nouă și Otelu Roșu, doar Spitalul Județean Reșița nu reușit să rezolve finanțarea pentru acordarea acestui drept al membrilor Sindicatului Sanitas.”, se menționează pe pagina de Facebook a sindicatului.

CITEȘTE ȘI: 2020 – target pentru redresarea Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș. Octavian Dena: „Mă angajez dacă știu că sunt șanse de reușită.”