Taxă de protecție plătită în etnobotanice pentru împărțirea teritoriilor dealerilor de droguri din Caransebeș!

Procurorii de la Combaterea Criminalității Organizate au realizat harta Caransebeșului în funcție de aria de acoperire a grupurilor interlope și a dealerilor de droguri!

Destructurarea de către ofițerii și procurorii de la Combaterea Criminalității Organizate Caraș-Severin a rețelei de trafic de droguri condusă de cel cunoscut în mediul infracțional drept Moroiu arată și zonele de acțiune ale interlopilor gugulani, care asigurau protecția dealerilor și interveneau atunci când teritoriile erau încălcate.

Sergiu Deregatoriu, zis Orc, client vechi al DIICOT-ului, este doar unul dintre cei care au apelat la serviciile de protecție și pază ale interlopilor. În activitatea sa de distribuire de substanțe psihoactive, dealerul s-a văzut nevoit să-i ceară lui  Gheorghe Iulian Duțescu, zis „Gheo din Balta”, asigurarea protecției. „La începutul anului 2018, inculpatul Sergiu Deregatoriu, având conflicte cu mai multe persoane din Caransebeș, a luat legatura cu inculpatul Gheorghe Iulian Duțescu, pe care îl cunoștea ca fiind respectat în mediile interlope, pe care l-a rugat să îi ofere protecție. În schimbul acestei «protecții», și ulterior contra unor sume de bani, practicând prețuri mici, inculpatul Deregatoriu i-a oferit inculpatului Duțescu, în repetate rânduri, etnobotanice, cunoscând și faptul că acesta din urmă le revindea”, au reținut procurorii DIICOT.

Deregatoriu a avut nevoie de protecția lui „Gheo din Balta” în conflictul cu Stelian Cega, cumnatul temutului Antoniu Traian Radu, zis Moroiu. După ce acesta din urmă a dezvoltat „afacerea”, Cega a devenit principalul distribuitor de astfel de produse pentru liderul grupării. În vara anului 2018 el a avut unele conflicte cu „Gheo din Balta”, care l-a acuzat că îi ia clienţii, că îi „încalcă teritoriul”, deoarece locuia anumite perioade de timp în același cartier, respectiv cartierul Balta Sărată, iar când era contactat de clienţi îi chema acolo. În acel conflict, s-a implicat în mod direct liderul grupului, Moroiu, care i-a luat apărarea lui Cega.

Despre Gheo din Balta se știe că a distribuit pe cont propriu substanțe cu efect psihoactiv în zona Centru, din Caransebeș, unde a lucrat ca bodyguard la localurile din zonă, și mai apoi în Cartierul Balta Sărată, unde locuia, având propria clientelă. Începând din luna iulie 2018, întrucât Deregatoriu a început să-i furnizeze substanțe etnobotanice de slabă calitate, au descoperit procurorii DIICOT, Duțescu s-a orientat spre alte surse de aprovizionare. „Astfel, acesta a început să se aprovizioneze cu astfel de substanțe de la o persoană neidentificată până în prezent, un anume  Vasilică zis „Cioara” din cartierul Nord din Caransebeș, care îi vindea astfel de produse la prețul de 10-15 lei per doză”, s-a reținut în rechizitoriul prin care membrii grupării au fost trimiși în judecată.

Un alt tânăr implicat în traficul de droguri în Caransebeș este Marius Vitan zis „Vampiru”, trimis în judecată în anul 2016 într-un dosar instrumentat la nivelul DIICOT – BT Caraș-Severin pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea fără drept, de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive. Acesta acționa pe linia distribuirii substanțelor psihoactive în special în cartierul Pipirig din Caransebeș. Moroiu și membrii familiei sale, în cea mai mare perioadă a timpului, se aflau în aceleași locații, cele mai uzuale fiind localul Iberia din Caransebeș (în incinta căruia se află și mai multe aparate de jocuri mecanice) și barul denumit în jargou „La scăunele”, aflat lângă agenția de pariuri ArminBet, din cartierul Pipirig.