Plămânul verde! Ocoalele silvice din Lugoj, Făget și Coșava regenerează peste 30 de hectare de pădure

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Ocoalele Silvice Lugoj, Coşava şi Făget vor marca în perioada 15 martie-15 aprilie „Luna plantării arborilor” prin împăduriri masive în toate locurile unde s-au efectuat exploatări.

Pe raza Ocolului Silvic „Ana Lugojana” vor fi organizate mai multe acţiuni care se vor concretiza prin plantarea în zona Nădragului, pe văile Cornet și Padeșului, a unui număr total de 43.500 de puieţi din speciile molid, brad, paltin, frasin, cireş, stejar sau nuc negru.

„Ca de fiecare dată, noi promovăm specii de o valoare deosebită. Pe Valea Cornet vom face împăduriri integrale pe 5 hectare de teren cu 25.000 de puieți de molid, gorun, paltin și frasin. Apoi, pe Valea Padeșului vom face completări pe 3,7 hectare cu 18.500 puieți din speciile brad, molid, gorun, paltin și frasin.”, ne-a declarat inginerul silvic Porfir Daminescu, responsabil cu regenerarea pădurilor în cadrul unităţii silvice.

La Ocolul Silvic Coşava, cel mai mare din judeţul Timiş, vor fi plantate 12 hectare de pădure, cu aproape 60.000 de puieţi din specii de valoare economică ridicată. „Pe cele 12 hectare vor fi efectuate împăduriri integrale, dar și completări cu specii valoroase, precum molid, brad, frasin, paltin și cireș. Cele mai mari suprafețe le vom planta pe Valea Sașa, între Poieni și Tomești.”, ne-a spus Adrian Ursulescu, șeful Ocolului Silvic Coșava.

Pe raza Ocolului Silvic Lugoj vor fi plantate integral 2,25 ha de teren cu tot cu completări. În total, vor fi sădiţi circa 11.000 de puieţi.

promovare banner maxagro Muzeul TM

„Plantările se fac pe raza localităţilor Drinova, Leucuşeşti şi Sacoșu Mare, principalele specii fiind stejarul, gorunul și cerul, iar de amestec avem cireș și frasin.”, ne-a transmis ing. silvic Ioan Lădariu, responsabil cu regenerarea pădurii pe raza ocolului.

La Făget, lucrătorii silvici vor face completări pe două hectare de teren, iar alte 7,4 hectare vor fi integral regenerate artificial.

„Cele mai mari lucrări de împădurire, pe 4 hectare, vor fi efectuate pe raza satului Povergina. Dar vor fi și în zoa Margina și Surduc. Pe cele 9,4 hectare vom planta un număr de 47.450 de puieți din speciile gorun stejar, paltin și frasin. Pentru biodiversitate și amestec avem și cireș și nuc negru.”, ne-a declarat Alexandru Pongracz, șeful Ocolului Silvic Făget.

În total, în estul judeţului vor fi sădiţi 162.000 de puieţi, pe 30.000 de hectare de teren.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/