UPDATE: Vezi unde se mută Ocico și ce condiții au comercianții!

promovare online Timisoara Casa Auto

Noua locație pentru piața auto și cea de vechituri promite condiții la standarde ridicate. Noul Ocico se va deschide mâine, pe o suprafață modernizată și amenajată special pentru comercianți.

UPDATE 13:10

Primăria s-a deplasat astăzi la noua piață de vechituri.

,, Această piață este practic prima care este avizată, autorizată. Cred că reșițenii vor folosi aceste două noi piețe. Până acum, activitatea s-a desfășurat mai mult provizoriu, cu sau fără forme legale. Cred că este obligația noastă, a Consiliului Local să ne implicăm ceea ce am și făcut. Este vorba pe aceste suprafețe de 3 platforme amenajate. Toată zona este dotată cu toate utilităție necesare. Avem un  număr de 304 mese. Piața de vechituri va funcționa sâmbăta și duminica, iar cea auto va fi deschisă zilnic. Tarifele sunt tot cele vechi cu care s-au obișnuit deja reșițenii. După trecerea iernii se va putea vorbi și de asflatarea acestor platforme și de acoperirea meselor. Suma investită este în jur de 6 miliarde de lei vechi și cred că Direcția de întreținere și-a adus aportul consistent. Prin această activitate legală și transparentă vom contribui cu toții la revigorarea societății SC. Piețe care este momentan în insolvență. Societatea contribuia cu resurse financiare consistente la bugetul local. Sper ca în maxim un an și această societate va fi pe profit. Cele două piețe vor contribui la atingerea acestui obiectiv. Era nevoie de o piață autorizată și avizată mai ales că la suprafața de la Gloria este vorba de un litigiu. Suprafața e încărcată cu sarcini juridice, pe acea suprafață avem în plan pe viitor construirea unei săli de sport.” a declarat primarul Mihai Stepănescu.

,,Suma de rezervare a unei mese este o sumă modică de 25 lei pe masă. Mai avem cam 71 de mese libere pentru această lună. În fiecare mari a fiecărei luni avem licitație la ora 10 pentru mesele disponibile. Aproximativ 20% din mese vor fi lăsate de rezervă pentru cei care nu doresc să își facă o rezervare, cei care vin ocazional cu marfă.” a declarat Maria Giuricici, director al societății SC. Piețe.

giuricici   Maria Giurcici

UPDATE 07:00

Aleea Gugu, începând cu acest sfărșit de săptămână, va fi gazda mormanelor de haine la mâna a doua. La noua piață de vechituri se va putea ajunge pornind de la fostul Ocico, pe strada Făgărașului până la sensul giratoriu instalat recent în zonă. Strada cu locația este pe partea stângă. În zonă se află instalat și un indicator pentru a face mai ușoară localizarea noului spațiu.

promovare banner maxagro

Fosta locație de pe Strada Făgărașului va fi oficial închisă, din cauza lipsei de autorizație. Desfășurarea oricărei activități comerciale pe acea suprafață va fi strict interzisă, odată cu inaugurarea noului spațiu.

ocico     aleea gugu ocico

Piețele special amenajate pe Aleea Gugu au o suprafață totală de aproximativ 7.000 de metri pătrați, fiind mult mai mare decât cea din vechea locație. De asemenea, comercianții vor avea la dispoziție 270 de mese pe care să își expună în mod civilizat marfa. Se speră ca prin noile măsuri de modernizare, comerțul de produse second hand să se transforme, din bâlciul de până acum, într-un târg civilizat, la standarde europene. În sprijinul acestei idei, au fost instalate și camere video. Întreaga piață va fi monitorizată video pentru ca hoții de buzunare să fie ținuți sub control.

Noua locație va fi deschisă, ca și până acum, în zilele de sâmbătă și duminică ale fiecărei săptămâni, între orele 6 și 16. Cu toate că investițiile pentru modernizarea noilor spații au fost alocate din bugetul local, prețurile nu vor crește. Taxele de intrare și cele pentru comercializare de produse vor rămâne la aceeași valoare ca și până acum. O sumă de 1 leu vor trebui sa scoată din buzunar cumpărătorii pentru a intra și 2 lei comercianții care vor să închirieze una dintre mesele puse la dispoziție.

 

DSC_7060 DSC_7070

ocico sens giratoriu

publicitate tmc 640

Comments

 1. Dani says:

  E bine dom primar ca ati avut 6 miliarde de lei pentru mese dar pentru blocul de langa piata care sta sa cada de la explozie nu sunt bani. Ce le poti spune sracilor care nu au casa, cand se repara si apartamentul lor? Crezi ca de mici si muzica au ei nevoie, acum ca vine zapada si frigul. Sau te gandesti ca poate coboara saracii din bloc si cumpara o patrua cu 2 lei de la vechituri sa se incalzeasca.

 2. Oana says:

  Eu il tin la mine pe fratele meu care nu mai poate sta in paragina aia de pe GUGU, da primarul vad ca sta in balciuri cu ai lui ca doar traim din balci in balci. La celalalt bloc explodat avea o moaca de om plans, acum cu piata ia revenit ranjetul este bucuros ca are mici in piata de vechituri. Masa e 25 de lei da taraba cu mancare cat plateste?

 3. suporter says:

  Primare felicitri ! pentru aceasta piata . ai nenoricit o gramada de oameni … ai nenorocit clubul Gloria care isi duceau cu demnitate traiul decent . Rusine sa iti fie ai uitat ca 50% din voturi au venit din acest ocico de pe terenul de zura , doamne fereste ca toate blestemele sa iti pice pe famile si pe copii ca atunci ai sa iti aduci aminte de cita durere ai adus in sufletele oamenilor . nenorocitule

 4. suporter says:

  Primare ce faci cu oameni din BLOCURILE EXPLODATE cauta solutii rezolva problemele oamenilor lasa infratirile lasa delegatiile in strainatate sau recunoaste si lasate ca nu esti capabil ai demonstrat asta, te vaeti ca o femeie ca iti pun alti piedica ca nu te lasa consiliul jud . ca toti sint de vina numai tu nu ,poate chiar esti o femeie.

 5. cost says:

  Kakarai werkzeigu ! Banatenii veritabili stiu ce-i asta.