Au rămas doi candidaţi pentru cursa internă PDL

Cursa internă din Partidul Democrat Liberal care urmează să aibă loc în fiecare regiune pentru alegerile prezidenţiale 2014 a fost demarată, însă la nivelul Regiunii de Vest au intervenit schimbări.

Deşi au fost înscrişi trei participanţi în cursa internă PDL, proiectul de ţară şi-l vor prezenta în faţa membrilor PDL şi a Consiliilor de Coordonare Judeţene doar doi candidaţi. Este vorba de Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte PDL şi Gheorghe Falcă, preşedintele organizaţiei judeţene Arad, consilierul general Simona Creţu retrăgându-şi pur şi simplu candidatura.

Alegerile pentru prezidenţiale 2014 au început săptămâna trecută în Regiunea de Nord-Est, urmând ca pe 16 noiembrie să aibă loc cele din Regiunea de Vest, mai exact, în judeţele Caraş-Severin, Timiş şi Arad. Conform deciziei Biroului Permanent Naţional, fiecare organizaţie judeţeană va desfăşura acest CCJ înainte de alegerile programate din fiecare regiune. Astfel, candidaţii îşi vor putea exprima în faţa tuturor colegilor de partid modul sau viziunea lor pentru România.

Este un demers bun faptul că alegerea candidatului nostru la preşedinţie se face în cadrul unor alegeri interne, astfel încât toţi membrii partidului democrat liberal au posibilitatea să voteze şi să îşi exprime opţiunea în mod direct. Nu este o decizie impusă, este o alegere personală a fiecărui coleg. Sperăm ca un număr cât mai mare de colegi din judeţul Caraş-Severin să participe la aceste alegeri şi să îşi exprime preferinţa pentru unul dintre candidaţi”, a spus Valeria Schelean, preşedinte PDL Caraş-Severin, în cadrul conferinţei de presă de astăzi.