Schimbarea lifturilor bagă în faliment locatarii!

Ascensoarele din municipiu sunt subiect de dispută între cetăţeni şi reprezentanţii firmei care se ocupă de acestea. Locatarii cer schimbarea relicvelor ruginite, dar nu vor să investească niciun leu.

Situaţia rămâne neschimbată în ceea ce priveşte lifturile comuniste din Reşiţa. Oamenii trag mereu semnale de alarmă, însă nu se ia nicio măsură în plus faţă de cele existene. Reprezentanţii firmelor responsabile de ascensoare spun că întreaga situaţie se rezumă la bani. Deşi proprietarii apartamentelor din blocuri sunt posesori pe fiecare bucată de lift, oamenii refuză să investească în schimbarea completă a acestora.

Consider că sunt discuţii în van. Lifturile funcţionează. Dacă nu ar fi fost autorizate de către ISCIR şi CNCIR, organele care le autorizează, acestea nu ar mai merge. Nu se pune problema asta, ci doar faptul că locatarii nu investesc în lift. În acest fel nu au ce să facă decât să se mulţumească cu starea lor actuală sau să meargă pe scări. Ei nu vor să dea bani pentru chestii comune din bloc, ci doar pentru apartamentele fiecăruia. Pentru lucruri comune apar mereu discuţii”, a declarat Tibi Nagy, reprezentantul societăţii Eurolift Service din Reşiţa.

Schimbarea unui lift, aproximativ 30.000 de euro

Potrivit legii, ascensoarele trebuie modernizate o dată la 12 ani, însă nici în Reşiţa şi nicăieri în ţară, acest lucru nu s-a întâmplat. Reparaţiile capitale ale acestora sunt făcute cu acordul ISCIR, iar valoarea lor ajunge la 30.000 de euro bucata.

Noi am început să facem o parte din reparaţii pentru că şi acestea costă foarte mult. De exemplu, schimbarea motorului valorează 19.000 de lei, cu tot cu impozit şi celelalte. În alte blocuri am schimbat partea electrică a lifturilor.  Dacă nu se fac reparaţiile de amploare pentru a fi folosit liftul în regulă, eu voi fi obligat de către ISCIR să le opresc pe toate şi atunci locuitorii vor fi nevoiţi să meargă pe scări, este doar alegerea lor”, a adăugat Tibi Nagy.