Piața Gugulanilor s-a reprofilat. Prinde și infractori!

explo 1000x200

Piața Gugulanilor din Caransebeș, cândva raiul ciubucarilor, al hoților de telefoane mobile și portofele, e astăzi un loc sigur în care gugulanii își pot face cumpărăturile în liniște. Și asta, pentru că Serviciul Piața Gugulanilor are instalat un sistem de supraveghere cu camere video în HD.

Potrivit Luminiței Verdeș, șefa pieței, sistemul a fost montat în urmă cu doi ani cu doar 4 camere video și a ajuns acum la 10 aparate de supraveghere, pentru a ajuta la prevenirea furturilor, tâlhăriilor și escrocheriilor din zona pieței.

„Am ajutat Poliția Municipală la prinderea mai multor făptași, tot ce ține de cerșetorie, escrocherie, hoție. Cel mai recent caz a fost cel al unei tâlhării în care doi tineri din Centrul de Plasament din Reșița au bruscat o persoană și i-au sustras telefonul mobil. Până să ajungă ei cu trenul la Reșița polițiștii i-au identificat apelând la camerele video din piață și au fost așteptați la coborârea din tren”, ne-a menționat Luminița Verdeș.

Camere video sunt amplasate la intrarea în piață din străzile Avram Iancu, Lemnelor și Dîlmei și sunt conectate la un server de unde se pot supraveghea, non stop, toate sectoarele: legume-fructe, lactate, flori, micii comercianți.

„Aici la noi, polițiștii au prins un hoț de telefoane mobile din București, care opera în toată țara. Vânzătoarea de la primul chioșc de pe Dâlmă a venit plângând la mine că i s-a furat telefonul mobil. Am alertat poliția care, datorită camerelor de supraveghere, a identificat numărul de înmatriculare al mașinii și în câteva ore a fost prins  făptașul. Acesta avea în portbagajul mașinii numai tablete, telefoane mobile și laptopuri, toate furate”, a mai precizat Luminița Verdeș.

Sistemul de supraveghere este deosebit de util și pentru faptul că posibilii infractori tranzitează piața, chiar dacă nu au comis fapta pe raza pieței.

Este deosebit de bună această investiție pe care am realizat-o de la bugetul de autofinanțate al pieței. L-am instalat pentru siguranța cetățeanului, însă el este mult mai util”, a concluzionat șefa pieței din Caransebeș.

CITEȘTE ȘI

FOTO. Buldozerul a intrat în hala de lactate din Piața Gugulanilor!

Fețe zâmbitoare pe tarabele gugulanilor!

 

banner 970 x 250